B-firdews Ayda ek gıdaya başlayanlar varmı? Ben havuc ve patates puresi vermeyi dusunuyorum. Dogru mu sizce?
Ozge19 B-firdews biz daha yeni 5 aylık olduk daha biseye başlamadım ama bildiğim kadarıyla ilk yoğurtla baslaniyo erken degilmi sizde 4 aylik
idil1990 B-firdews bence yogurtla baslamalisin havuc patates icin biraz erken 15 29 gun gecmesini daha bekle illa vericem diyorsan ben yogurtla basladim dort ayda bi sure sadece yogurt verdim
B-firdews Ozge19 benim gorumcem dort aylikken basladi, yani yavas yavas alistiriyorlarmis . Sonrasinda zorluk cekmemek icin. Bende ne yapsam bilemedim :)
B-firdews idil1990 idil1990 yogurt ilk defa duyuyorum, hazir yogurt mu verdiniz yoksa kendi yaptiginiz yogurtmu. Yakinlarim patates ve havuc puresi vermemi soylemisti
Drydnz12 B-firdews mevzu alıştırmak değil, bebeğinin bagırsak gelişimi ve dil refleksi. Çoğu zaman iyilik yapıyorsun derken maalesef tersini yapıyoruz.
nilay35 B-firdews cnm kesinlikle verme derim bence bnm kizimda 4 aylik bagirsakları hazir deil erken baslamak bir suru saglik problemlerine yol acabiliomus bnm dusuncem verme zaten butun hayati boyunca yemek yicek
idil1990 B-firdews kendim mayaladim yogurt sindirimi en kolay olan besindir bi on on bes gun yogurt verdim yutma refleksi gelissin die sonra uc gun kuraliylaa havuca patates kabaga gectim. Suan kahvalti bile ediyor corbaa muhallebi meyve puresi yapiyorum. Biraz daha arastir derim. Yogurdun yaninada bi sure sonra elma suyu ekledim sindirim icin baska meyve bi ay vermedim. Cunku tatliya alistigi icin sebzelere sorun cikartmasin die
Deletedmom283 B-firdews 4 aylıkken başlattı doktorumuz; ek gıdaya 4. Ayda geçiriyor burada doktorlar🌪 yavaştan tadımlara başlayabilirsiniz, dilerseniz de 5. Ayı bekleyebilirsiniz 📍
B-firdews Deletedmom283 ilk olarak ne verdınız, yurtdısında mı yasıyorsunuz. Bende fransadayım patates ve havuc puresı önerdiler
Deletedmom283 B-firdews İlk carottes patates douces 🍠 verdim :) Çok sevdi; sonrasında bezelye vs olarak ilerledim ilk başladığımızda ⅔ kaşıktan fazlaya gitmedi, şuan 5 aylık daha fazla yemeye başladı, bledinanın kavanoz mamalarını alıyorum 💫
B-firdews idil1990 çok teşekkür ederim,bende ne yapacagımı bılememıstım. Maşallah sızın bebiş çabuk alımış, inşallah benınde öyle olur.insan heyecanlanıyor ne verecegımı şaşırmıştım😅
B-firdews Deletedmom283 siZde mi Fransa da yasıyorsunuz. Bende bugun bledanın havuc püresını aldım ama cesaret edıp veremedım 😁 yoğurtla başlamamı söylüyorlar, sımdı ıyıce kafam karıstı
idil1990 B-firdews hic acele etme bebeginide yorma yogurtla basla ilk baslarda geri cikartiyor dikiyle cevirip yemesini bilemedigi icin sonrasinda yemeye baslayacak yogurduda ben yutma reflexi olussun diede iki tane kavanoz mama aldim 4 ay 15 gunluk falandi sinrasinda alistigina emin oldugumda sebzelere gectim uc gun kuralini unutma onemli alerji olursa bilemezsin neyden oldugunu
Deletedmom283 B-firdews Yoğurtla başlamayın derim tabi sizin tercihiniz; ilk sebze önerdi bizim aile doktorumuz, sizde aile doktorunuza ve ya pédiatre danışabilirsiniz, görüşmediniz mi bu konuyu sizi bilgilendirir idi ℹ️
B-firdews Deletedmom283 Deletedmom283 haftaya kontrolümüz var inşallah, ozaman sorarım ıyıce. Haftayı bekleyemedım, insan heyecanlanıyor😁 en ıyısı doktora danısmak dedıgınız gıbı, teşekkürler