Kkubu80 Oglum 25 günlük sütüm az oldugu icin hem emzirip hem mama veriyorum ilk zamanlar 30 cc veriyordum mamayi emzirdikten sonra gecen doktorum 60 cc yap dedi ama hala doymuyor sanki hep huysuz elini agzina sokuyor yanagimi yalamaya çalışıyor siz kac cc veriyordunuz yardim edin hiç uyumuyor hep huysuz ağlıyor karni doyan cocuk uyumaz mi ben anlamıyorum
Habibe2746 Kkubu80 benim kizim da3 aylik olacak ben de meme arti mama veriyorum emzirdikten sonra 40-60 cc iciyo genelde
MrsDumanAda Kkubu80 mama verin muhtemelen doymuyor doysa aranmaz 60 yapın 80 yapın aç çocuk uyumaz 4 aylık bebeğim var yaşadıklarınızı yaşadım ve mamayı arttırınca uykusu düzene girdi rahatla uyudu beni de sürekli emmekten vazgeçti doyan bebek aranmaz bence
MrsDumanAda Kkubu80 bide belki sütünüz onu doyurmuyor olabilir emzirmek çok güzel ama doymuyorsa yapacak bişey yok herşey minik bebeklerimiz için ☺️
Ela007 Benim bebeğim dogduğu günden yoğun bakımda kaldı 3 gün benim göğüs mastit oldu süt veremedim hemen yoğun bakımda hemşireler Aptamil sıvı mama vermişler 90 cc 🤦 dha yeni doğan bebeğe . Şuan 3 aylık olduk meme + mama gidiyor sizin gibi de süt yetmediği zaman mamayı en fazla 90 veriyordum uyuyordu rahatça şuan 3 aylık ve yine süt yetmediği zamanlar oluyor. Bende mesela gün içinde saat 3 veya 6 sırasında 120 CC iciriyorum. Birde gece 1 de 120cc iciryorum başkada vermiyorm her gün aynı. Ve bazen 120 ye bile bitince çığlık atıyor istiyor dha babasina kalsa dha vercek ben emziği verip suusturup uyutuyorm.
89Kbr MrsDumanAda yanlş bilgilendirmeyin lütfen mama ara ölçeklerde yapılmaz yani 80,75,105,115 vs gibi… böbreklerde sıkıntı yaratır,dehidrasyona sebep olur.. 30,60,90,120 cc diye gider mama ölçüleri…….
Keremini Kkubu80 benim de oğlum 29 günlük, ben de en başından beri meme artı mama şeklinde gidiyorum. Emdikten sonra basen 30 bazen 40cc veriyorum gece uyuyor ama gündüzleri bi türlü uyumuyor, uykusuzluktan da huzursuzlanıyor. Doymuyor mu acaba diye düşünüyorum ama öyle olsa gece nasıl o kadar uyuyabiliyor diyorum bilemiyorum yani 🤷🏻♀️
89Kbr Keremini 40 cc nasıl ayarlıyorsunuz pardon?!!!! ara ölçeklerle mama verilmez ya neyin kafasındasınız??! küçüçük bebek onlar böbreklerine zarsr verirsinizzzz
MrsDumanAda 89Kbr bi siz biliyorsunuz 90 yapar 80 içirir ya keşke avukat olsaymışsınız bana yazacağına sorulan soruya cevap ver lütfen
Asyayse 89Kbr ilk defa duydum. Bizim doktorumuz hep diyordu 30 cc içiyorsa 40 yap 60 içiyorsa 70 yap doğduğundan emin ol diye. Ve biz 3 dr takıpliyiz🤔 alerji söz konusu olmuştu bu mama ölçeği ve meselesi çok konuştuk doktorumuzla
89Kbr MrsDumanAda 90 yapıp tabii 80 içer hatta 70 bile içer bebek ama siz direkt 80 yap ver diyosun,tam mama konusuna vakıf değilse 80cc yapmaya çalışacak ne kadar mama kocayacak???! ben posta yapmam gereken yorumu zaten yaptım.. sizin yorumunuzu gördüm doktorun bana söylemine nazaran yanlış bilgilendiriyorsunuz neden bu yanlışa hataya göz yumayım ki haksızlık olur………
Asyayse Kkubu80 bizin drumuz doyana kadar ver diyordu mamayi emziriyordum 40 cc yapiyordun 30 unu iciyor birakiyordu. Sonraki zamanlar 60-70 yapmaya basladim 50-60 cc iciyor birakiyprdu. Mutlaka biberinin dibinde biraz bırakmasını bekliyorum bitlerse hemen 30 cc daha yapıp deniyordum . Ama bebek zaten reflüsü olarak yüzünün yanağına değdiği an ağzını acar aranır. Elini ağzına götürmeye çalışır doğduktan sonra şuan için tek bildiği şey emme refleksi. Kilo alımı iyiyse dişli bez sayısı iyiyse doyuyordur
Minnakseven Kkubu80 benimki de aynı karnı doyuyor kusuyor mamayla ama yine de meme aranıyor.kac saatte bir 60 veriyorsunuz
Honey Kkubu80 canım dr huysuzluğunun elini ağzına sokmalarının aranmalarının ağlamalarının sadece açlıktan olmayacağını söylemedi mi sana 😕Bizde ilk başta aynı hatayı yaptık tecrübe yoktu çocuk ağladıkça kaynanam ve eşim dayadı çocuğa mamayı sütüm azdı diye yeni doğan çocuk 120 cc içer mi hiç içti işte sonra doktora gittik dedi siz naptınız bu en fazla 30-40 cc içer yani kilosuna göre hesapladı 3 kilo 3,5 falandı yanlış hatrlamıyorsam ama zaten sonra reflü oldu hiç kilo alamadı. Sonrasında bir kaç yerde çok aşıro beslemwkten reflü olabileceği yazıyordu aman dikkat et aynı olma, tam 8 ay çektim çok zor bir şey 😔
Naz_N Kkubu80 bebeğiniz kilosunun min 1/56 sını 2-2,5 saatte bir içmeli su an. Kilosu çok değilse ve dr unuz aksini söylememişse fazla fazla verebilirsiniz, çoksa o çıkarır zaten ve birkaç beslenmede ortalama miktarı bulursunuz🌸🌸