Benim oğlumun çoklu besin alerjisi var ve bazen ne yapacağımı bilemiyorum o yüzden de çok araştırıyorum eminim benim gibi olan bir sürü anne vardır bu poğaçayı oğluma denedim sevdi sizde denemek isterseniz diye tarifi yazıyorum belki sizin bebişleriniz de sever
2 su bardağı ılık su
1 su bardağı Sıvı yağ
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant maya yada iki yemek kaşığı kuru maya
6 su bardağı un ama siz kontrollü ekleyin çünkü unun markasından dolayı farklılık gösterebilir hamurunuz çok az ele yapışacak
Yoğurma kabına maya tuz şekeri alıp bir bardak suyu ekleyip 5 dakika bekleyin daha sonra diğer bir bardak suyu ve yağı da ekleyin unu da azar azar ekleyip yoğurun poğaçaların puf puf olması için hamurun yumuşak olması gerekiyor buna dikkat edin daha sonra üzerini hava almayacak şekilde sarın sarmalayın 1 saat kadar mayalandırın mayalandırdıktan sonra hamuru yoğurup havasını alın mandalina büyüklüğünde parçalar alıp tepsiye dizin tepside bi 10 dk mayalansın üzeri için yumurta sarısı sürün eğer bebeğinizin yumurtaya da alerjisi varsa kızarması için zeytinyağı sürebilirsiniz (eğer sabah kahvaltı için yapacaksanız ben akşamdan hamurumu yapıyorum ağzını hava almayacak şekilde kapatıp buzdolabında bekletip sabah yapıyorum daha pratik oluyor)
bu Arada benim bebeğim iki yaşında doktor önerisiyle şeker ve tuza başladım siz kendi bebeğinize nasıl veriyorsanız öyle ayarlarsınız artık