Öncelikle çook sabırlı olmanız gereken bir süreç çünkü her tepkiniz onun hareketini tekrr etmesine neden olur. Vurduğunda ona bakmayın ve vurmaya devam etriği sürece istediğini yapamayacağınızı, böyle davrandığında bir çözüm bulamadığınız için üzüldüğünüzü belirtin. İstediği şeyi sakince söylemediği sürece asla yapmayacağınızı net bir şekilde söyleyin ve tepkisi artsa bile asla yapmayın. Muhakkak tepkisi artacak ve sizi deneyecektir. Asla ilgilenmeyin. Sakinleşmeden seni anlayamıyorum. Öncelikle sakin ol sana su vermemi ister misin. Elini yüzünü yıkayıp sakinleşelim mi? Gibi dikkatini dağıtmaya çalışın. İstediği şeyi sakince söyletmeyi başardığınızda onu tebrik edin ve öpün ona teşekkür edin ve izin verebileceğiniz bişeyse bana sakince söyledğin için teşekkür ederim ve sana izin veriyorum diye altını çizin. Bunların hepsi o sıkıntılı ana gelsğinizdeki çözüm önerilerim. O sıkıntılı ana gelmemek için de şunu önerebilirim. Seçenek sunmak. Örneğin yemek saatine geçmede inatlaşoyor diyelim .yemeğini arabanı 1 tur sürdükten sonra mı yemek istersin yoksa topunla 3 defa gol attıktan sonra mı diye seçenek sunun. Çocuk kendi tercih yapıyor diye inatlaşmaz ama kontrol de sizde olmuş olır 😊