DuygUras 22 aylıkken bıraktık emzirme işini. Her yerde 2 yaş 2 yaş yazdığı için, psikolojik olarak bir baskı hissediyor insan. Belki de bu baskı yüzünden, günde 1 kez emen kızımı bıraktırmamıştım memeden. Alerjik bir bebek, sadece sabah kalktığında emiyordu. Ve ben 1 kez için alerji diyeti yapıyordum. Sonrasında sabah kahvaltısında etkisi olur, artık zamanı geldi, bir de benim bahar alerjim başladı artık hapşırmaktan nefes alamayacak duruma geldiğim için bıraktırma kararı aldım. En son gece uykusuna yatırırken son vedamı yaptım. Sabah kalktığında memeğğ diye koşsada “ anneciğim artık memede süt bitti, bak meme de süt yok” dedim. 5 dakika mızırdandı gel sarılalım sana hikaye anlatayım dedim. Okşadım sevdim masal anlattım geri uyudu. Tam unutması 1 hafta sürdü. Gündüz emmesine rağmen emmek için teklifte bulundu. Bende “ama anneciğim süt bitmişti meme de süt yok” dedim hep. Gel seninle oyun oynayalım diye oyaladım hep. Çok kolay bıraktık şükürler olsun. İyi ki 2 ay öncesinde bıraktım şu an 2 yaş sendromunda şu zamanda bırakamazdım asla o kadar anlayışlı ve kabulleniş göstermezdi. Kızım 15 aylıkken emzik emmeye başladı. Memeden kesince emziğe düştü. Şimdi 1 haftadır sadece yatarken kullanıyor gün içerisinde oyun oynayarak aklını dağıtıyorum. 2 hafta içerisinde de ona da elveda diyeceğiz ama emziği bırakmak, memeyi bırakmaktan daha çok zor olacak gibi.
sıkmayın canınızı, doya doya emmiş sizi. Hiç ememeyen bebekler var o annelere bu şekilde düşündüğümüz için haksızlık ediyormuşum gibi geliyor. Süreç kolay geçer inşallah ☺️
çok uzun yazdım….