Sirac05 Probiyotik mayayla nasıl yoğurt mayalıyorsunuz kızlar tarif verirmisiniz 2 kere yaptım olmuyo toz mayayı nasıl yapmam lazım
Tugkaninannesi Sirac05 kucuk paketlerde satilani aliyorum ben, yarim cay bardagi mayalanmaya hazir sutte 20 dakika bekletiyorum, sonrasi normal mayalama seklinde. 3 kiloya kadar mayalanabiliyor. Bi skinti yasamadim simdiye kadar.
Thesra Sirac05 Kaynattığınız süt mayalanma sıcağına gelince içerisinde yarım çay bardağı alın içerisine toz mayayı koyun karıştırın 15 dk sonra çok olan sütün içine döküp karıştırarak mayalama işlemini gerçekletirebilirisiniz
Sirac05 Tugkaninannesi bir paket toz maya ile 1 litre fazla mı bide toz mayayı bardağa koyup kaç dk bekletiyim canım çok teşekkür ederim bu arada
Tugkaninannesi Sirac05 canim1 paketle ben 3 litre sut mayaliyorum, dun yaptim hatta. 20 dakika bekletiyorum yarim cay bardagi mayalanma isisina gelmis sutte.
Thesra Sirac05 Kaç litre süte mayalanız?en az sıcaklığını koruyarak 6-7 saat dışarıda durması gerekiyor sonrada hiç açmadan 24 saat buzdolabında bekletmeniz gerekiyor ama
Sirac05 Thesra 12 de yaptım sabah 6ya kadar üsttü kapalı beklettim 6da dolaba koydum aynı süt niye böyle oluyo anlamadım
Thesra Sirac05 Sarmadınız mı acaba?mayalama işlemi yaptıktan sonra sıcaklığı yeterli gelmiyor olabilir
Sirac05 Thesra sardım sabah açtığım da bile sıcaktı sadece çok sıcak mı mayalıyorum ki bide maya soguktu ondan olabilir mi