Hanımlar merhaba, bu oto koltuğu meselesi aşırı zamanımı aldı gerçekten günlerce araştırdım didikledim sizlerede bilgi vermek açısından araştırmalarımı yazmak istedim. Benim için güvenlik 1. Sıradaydı neticede oto koltuğu almama sebebim buydu bu nedenle ADAC testinden geçmiş olmalıydı (eecr testi öi ne var o mantıklı bir test değik hanımlar çünkü önden 50 km hız yandan 30 km hızı test ediyor bu bi kıstas olamaz benim için) şöyle ki araştırmalarım sonucu 0-36 kg olanların mantıklı olmadığını çünkü bu kadar uzun süre kullanım konfor ve güvenlikten fire vereceğinden emin olduktan 0-18 yada 9-18 almalıyım dedim ve ilk olarak Britax-Römer trifix üründe karar kıldım 9-18ti ama bebeğim henüz 4,5 aylık ve bu ürün sürüş yönünün tersine kullanımıyla alakalı bilgiye erişemedim (dönüyorsada ben video vs bulamadım) o nedenle eledim. Sürüş yönünün tersine olması ani bir fren durumunda çok önemli çünkü bebekler baş boyun gövde hakimiyetinş sağlayamıyor. Normal konumda giden bir oto koltuk ani frenlemede bebeklerde boyun hasarına yol açabilir vu nedenle kesinlikle sürüş yönünün tersine bir koltuk olmalı dedim ve chicco araund u buldum güzel bir koltuktu lakin adac sonuçları en iyi değildi (bütçenize uyuyorsa kötü bir koltuk değil gayet alınabilir). Nitekim somuç olarak test sonuçlarına bakıp kıyas yaptığımda recaro zero yada Britax-Römer dualfix alacaktık. Recaro zero bi tık daha iyiydi diye hatırlıyorum ayrıca gittiğimiz e bebekte dualfix kalmamış sonuç olarak recaro aldık. Buarafa i size testide küçük bebekler için önemli bir testmiş bunada dikkat ederek aldım tabi ki.
Belki söylediğim markalar fiyat olarak yüksek gelebilir hanımlar ama baktığımda en kötü araba 70 80 bin tl ve yıllık sadece vergisi Bakımı 2-3 bin tl ediyor yani bir arabaya bu kadar pata verebiliyorsak evlatlarımızın güvenliği için 2-3 bin tl gayet normal rakamlar.