Beydos Arkadaşlar kızım bu ay neredeyse hiç kilo almamış doktor mamaya başlattı. Tavsiyelerinize ihtiyacım var ilk bebeğim. Kaç saatte bir emzirmem lazım yada kaç defa mama vermem lazım? Kızım 5-10 dakika emiyor
RabiAsya Beydos Ne kadar kilo aldı ve tam 1 ay içerisinde mi aldı o az kiloyu? Benim kızım da 3 aylık olacak 4 gün sonra ama prematüre. Bugün gittik sağlık ocağına 17 gün önce gitmiştik en son. Bu 17 günde 500 gr almış az mı acaba bende bilmiyorum 🤔
Benanin_Annesi Beydos Bende tam 3 aylıkken sağlık ocağına götürdüm 1000 kilo almış hemşire iyi dedi ama diğer aylarda 700 gr aldı gören çok zayıf dio nie bu kdar zayıf dio iyicemorelim bozuluyo Ben meme+mama şeklinde gidiyorum memem kilo yapmıyo ne yedimse artmadı bende doğduğundan beridir meme+mama şeklinde gidiyorum Günde 4 veya 5 defa mama veriyorum Bence mama vermek çok kötü birşey değil sonuçta herkes veriyo yani
Deletedmom334 Beydos benimkin de 7 dk falan emiyor, o yüzden ben uyanıkken saat başı, uyurken de 3 saatte bir emzirmeye çalışıyorum, bazen emmek istemiyor gibi olunca pozisyon değiştiriyorum ayakta falan deniyorum emiyor
Beydos RabiAsya seninki çok iyi benim kızım sadece 200 gram almış 2 haftada normalde 1100 gram falan alıyordu bir ayda
RabiAsya Beydos Valla ne kadar alırsa alsın çok küçük geliyor gözüme. 😒 inşallah yaşıtlarına yetişir yavrum 😞 Size de üzüldüm bir sıkıntıları olmasında zayıf olsunlar napalım 🤦🏻♀️
Endegerlimoglummm Beydos 3aylık bebekler de kilo alımı 1000 olmaz canım 500 600 700 gram civarı kilo alırlar. İlk ay benim bebeğim 2 kilo almıştı 2.ay 1000 kilo 3.ayda 500gram aldı cook şaşırmıştım neden böyle dşye sordum 3 aylık bebek de 1000kilo bekleme artık böyle alıcak demişti. Sadece anne sutuyla gayet iyi dedi.
Mihr Beydos benimki 1 ayda 200 gr aldı doktor mamaya baslatmk istedi bn bir hafta daha deneyelim dedim bnm kizim 40 indan beridr asla emmek istemiyor hep zorla emiyor ilk iki ay iki kg aldi 3. Ayda 200 gr
Kelebekxx Aynı dert bende de var 3 ay 26 günlüğüz 3 hafta önce felan doktor zayıf dedi banada mama başlattı ama bebeğim mamayı sevmedi içmiyor sadece emiyor 2 gün önce gittiğimde 200 gram almış 6 kilo şuan ama bu zayıf mı kilolu mu düşüncesi kötü. Sağlık ocağındaki hemşire bana senin genetiğini almış olabilir dedi (bende zayıfım) ve kilosu gayet iyi dedi mamayı önermiyoruz zaten biz sen sütüne dikkat et sadece emdir dedi kafam karıştı benimde
yigidonunanasii Kelebekxx bence mama vermemelisin benim bebeğimde 3 buçuk aylık ve 6 kilo bugün doktordan geldim hatta sakın mama verme ilerde zaten bebeğin ilk başlar alırlar sonra durur bu normal bir olay her ay bir kilo alsa sen onu nasıl taşırsın dedi bide😂😇
Kelebekxx yigidonunanasii bebeğim zaten içmiyo bende vermiyorum arada veriyodum artık uğraşmıyorum anne sütünü içsin bebeğim sadece
gezentianne Endegerlimoglummm Benim bebegim 3. ay kontrolünde 1400 almıştı doktor 4-5 aydan sonra azalacak dedi
Reyhandefne Mihr ayy sızın kızınızda mı oyle benım kıde oyle halen emmsk ıstemoyor.emzikle sallayarak uyutuyorum bi turlu duzelmedi.siz nasıl emzırıyorsunuz yada uyutuyorsunuz
Endegerlimoglummm gezentianne biraz fazla değil mi ya. Ben burda kendi doktoruma sordum o da 3.aydan sonra azalıcak dedi. Gerçekten de dusunursen benim bebeğim 3bucuk aylık 7.300 gram 4 5. aya kadar daha 1000kilo aldıgını dusuncek 5.syında 10aylık bebeğin kilosuna ulaşır. Sizin sütünüz masallwh bence baya yaramış.
gezentianne Endegerlimoglummm Evet 3110 doğmuştı 3.5 aylık 7800 oldu ama dr sıkıntı yok anne sütü obezite yapmaz dedi😂 zaten 4-5 ten sonra az alıyormuş işte
Endegerlimoglummm gezentianne bana da 3 den sonra dedi hepsi farklı konusuyor 😀 arads pek fark yokmus ikimizin ilk ay kaç kilo aldı
Kelebekxx Burcistan teşekkür ederim bu aydınlatıcı bilgin için 👻 ben hiç bilmiyordum zaten düşünceli bi anne değilim siz gibi bebeğimi düşünmüyorum dayıyorum şekeri 😒 emin ol senden daha çok düşünüyorum bebeğimi bir tarafta kilo almalı bebeğin diyen doktorum bir yandan ne yaparsam yapayım mamayı içmeyen bebeğim bende denedim ama yinede içmedi.
Esoss Benimde ilk 2 ay çok iyi kilo aldı ama 3. Ayında 500 gram aldı canım sıkıldı benım de acaba sütüm yetmıyormu dıye ama yetmiyordu gercekten sağdığım vakit 90 ml anca çıkıuor sütüm
Deletedmom334 Esoss 3 ayda cocuk zaten 100-120 cc içiyor ki çocuk sagmaya göre daha fazla süt çekiyor memeden