Cgl1 Kızlar merhaba bebegime önce 30 cc mama verıyorum ardından hemen anne sütü veriyorum emiyor …böyle yapan varmı ? 1aylık bebegim
iremceren Cgl1 doktor kontrolünde değilseniz, doktorlar önce emzirmeyi yetersizse mamayı uygun görüyor
Deletedmom334 Cgl1 önce emzirin, doyana kadar çeksin sütü, doymazsa mama verin, böylelikle sütünüz de artar o ısrarla çektikçe, diğer türlü memeye gelene kadar doyuyor
sukranaslier Cgl1 önce anne sütü ver canım sonra mama ver yoksa emmez kolayına gelir biberon ben önce 20 dakika bir göğsümü 30 dakika diğer göğsümü veriyorum sonra mama doymazsa keşke hiç vermesem mama ama yetmiyor işte
AsyaDuaOz @Cgl1 Sütünüz mü yeterli değil? Eğer öyleyse doktor kontrolünde önce emzirin sonra 20-30 cc kadar verin bence
SareBkmz sukranaslier Canım merhaba birşey sormak istiyorum benimde bebeğim 9 günlük zaten sütüm geç geldi, hala tam onu doyuruc değil zaten 3650 kg doğdu kızım, hem emziriyorum hem mama veriyorum. Ama direniyorum 2 3 saat inanır mısın bazen 4 saat emiyor ama doymuyor. Çocuk doktoru mama verme demedi ver dedi. 2 kere versağlık odağındaki ebe ama ben bazen 3 kere veriyorum. Hem emiyor hem mamayida yiyor. Sormak istedim 3 saat öyle memeyle direnmem doğru mu?
sukranaslier SareBkmz hayır öyle verme çocuk yorulur uyuya kalır dn fazla 20 şer dakika emzir sonra mama ver ben ilk senin yaptığın gibi yaptım meğer çocuk aç kalmış kilo almadı Çocuğu sakın aç uyutma zaten karnı doyarsa mamayı almaz saatlerce emziriyordum artık yorgunluktan mahfoluyordum diyorum bu çocuk neden toplanmıypr meğer acmış yorgunluktan emmekten uyuya kalıyormuş
SareBkmz sukranaslier Evet şimdi öyle yapıyorum canım doktorumda öyle dedi ama genede acaba mamayı alışıp anne sütünü unutur mu diyorum. Mamayı o zaman kaç kere veriyordun günde?
sukranaslier SareBkmz mama verdiğin için 3 saatte bir ver ilk 15 gün eğer enne sütü olsaydı 1 bucuk - iki saatte bir doyur demişti doktorum sen anlarsın bebeğini acıktığı zamn uyanır bu arada canım ilk 15 gün sarılığı atlattıktan sonra iki-3 saatte bir uyandırma sende dinlenirsin o acıktığı zaman uyancak
SareBkmz sukranaslier Öyle canım zaten şimdide mama vermediğim zamanda oluyor benu emip uyuduğu o zaman zaten kendi otomatik 2 saat sonra uyaniyor mama verincede otomatik gene 3 saat sonra uyaniyor. Birde sen ilk zamanlar kaç kere mama veriyordun canım? Buarada bugün 10 günlük çocuk bi tek ac olunca ağlıyor artık iyice çözmeye başladım bende. Ama her seferinde mamadan önce yarim saat bir göğüsumu yarim saat bir gogusmu emiyor bazen o ona yetiyor belli bazende yetmiyor hele şu iki gündür 3 kere falan mama veriyorum. Doktor mamanın sınırlandırması yok ac olduğu süre verebilirsin dedi ama ben memeyi tamamen bırakirsa diye korkuyorum. Ama bir yandanda bu çocuk 10 gündür hen emiyor hem mama alıyor diyorum
sukranaslier SareBkmz benim bebeğim iki aylık hem emiyor hem mama veriyorum hiçte almam demiyor hatta mamadan sonra tekrar emmek istiyor çok emzirme 20 şer dakika emzir baktın hala doymuyor mama yap ver ben günde en az 5-6 defa veriyordum
SareBkmz sukranaslier Seninle konuşmak bana çok iyi geldi çok teşekkür ederim bilgilerini benimle paylastigin için 🤗