EEslem doktorumun söylediklerini ileteyim.. ev yapımı yoğurt. 1 tatlı kaşığı ile başlayıp, 10. Gün sonunda 1 çay bardağına çıkacak. İlk 3 gün sadece yoğurt 4. Günden itibaren Buharda haşlanmış patates ve havuç 3 gün boyunca azar azar. Azar azar dediğim çeyrekten de az. Bunlar tel süzgeçten geçirilecek. Sonra çay kaşığını tam doldurmadan zeytinyağı. Hem yoğurt hem sebze verilecek. 3. Gün sonunda çeyrek enginar, 20 tane kadar bezelye, 2 tane taze fasulye, çeyrek pancar, semizotu bunlar eklenecek sırayla. Yine 3 gün kuralı ile. 10-15 gün sonra çocuğun durumuna göre miktarlar çoğaltılıyor. Meyvelerden de elma, armut, kırmızı erik, şeftali, yeni dünya. Bu meyvelerden sonra muz da ekleniyor listeye. Muz en son. Bağırsaklar gıdalara alıştıktan sonra. Cam rendede rendelenecek. Ben yine doktorumun tavsiyesi ile prinç unu ve kendi maması ile muhallebi yapıyorum. Meyveleri onun içine koyuyorum. O şekilde yiyor sabah ve akşam. 90 cc su, 1,5 tatlı kaşığı pirinç unu, 2 ölçek kendi maması ve meyve. Ama benim sütüm yok ve mama içmek istemiyor artık bu yüzden muhallebi yapıyorum. 15-20 gün sonra tarhanaya başlayabilirsin dedi. Tarhananın içine de azıcık haşlanmış patates ekliyorum bazen. Daha doyurucu olsun diye. Bir de günde 3 defa 20 cc su vermemi söyledi. Umarım anlatabilmişimdir 😊