Sltan45_a Uykusunu gelişimi icin önemsiyorum tabiki ama su saatte uyuyacak, bu saatte kalkacak takıntım hiç olmadı.
Desteksiz uyumalı çocuğum diye diretmedim hiç nasıl uyumak isterse emerek, pışpışlayarak yada yatağa koyar koymaz uyuyan.. Keyfine göre..
Bu sosyal mecraları ciddiye alan biri değilim ben.
O bebeğine 300 tl oyuncak almış, odasını şaşalı döşemiş, marka kıyafetten başkasını giydirmezmiş, ek gıdada illa su marka tabak bu önlük olacak, suluğu bu marka olacak diye de takıntılı olmadım, özenmedim.
Maddiyatçı çocuk büyütmek değil amacım, gelişimini desteklemek, sevgime ilgime doyurmak 🌿 Hiç bir alacağım oyuncak benim ve babasının onunla ilgilenip, onu kahkahalara boğduğumuz an kadar değerli olamaz.
Televizyon konusuna gelirsek; Evde acık. Yalnızız ses olsun diye açık tutuyorum. Ya da haber belgesel izliyoruz. Reklamlara bakar sadece hepsine değil seçtiği üç beş reklam var, onun dışında ilgisini bile çekmiyor.
Yürüteç; Kullanıyorum. Saatlerce bırakmıyorum. Artık ondan da sıkıldı 3 5 turluyor almamı istiyor içinden gibi.. Kendim de yoğurt peynir yapıyorum. Her zaman günlük süt bulamıyorum, market yoğurduda yediriyorum, marketten süzme peynir alıp suya koyuyorum sadece tuzunu götürüyorum yediriyorum.
En dikkat ettiğim şeyler kof kilo yapacak maddeden uzak duruyorum, şekerli, tuzlu, baharetlı şeyler vermiyorum. Taze hazırlıyorum. Sağlıklı şeyler yediriyorum. Beslenmesine çok önen veriyorum.
Şeye de çok karşıyım oyuncak adı altında markalara dökülen servetlere..
Markada giydirdim, pazardan da aldım. Bir yeri eksilmedi cocuğumun.. Doyumsuz olan cocuklar değil ebeveynler sürekli yarış halindeler. Herkes bütçesine göre yaşamalı, elindekine şükretmeli. Özellikle sosyal medyada kimseye özenmemeli. Herkesin evi eşyası, çocugu, odası, yemeği kendine güsel olsun. Mutluluğunuz huzurunuz sağlığınız olsun 🥰