Akademisyenanne ZmrtDila ben de surda bekleyeyim. Ek gidaya gectik. 5 ay 3 gunluk kizim. 8400 gr 68 cm. Gunduz emziriyorum ve sebze corbasi ana ogunumuz, ara ogunde meyveli yogurt, gece kasik mamasi ve emzirme olarak gecis yaptik biz.
Miran11 ZmrtDila besinlere alerjisi var ise nasıl alerjik reaksiyon ile kendini gösterir acaba bizde yakında başlayacaz
Spectacular Akademisyenanne maşşallah 5 ay için verdiğiniz ek besinler çok değil mi? Sebze çorbası ve kaşık mamasını nasıl yapıyorsunuz benim bebeğim şuan 6 aylık henüz tadım yaptırıyorum ama artık yediğimize saldırır oldu 😅
Akademisyenanne Kadriye05 10 gun oldu. Once sebzeleri tattirma yaptik. Sonra sebzeleri corba haline getirdik😅gecede sivi seklinde kasik mamasi veriyorum. Uc saat tok tutuyor. Tekrar uyandiginda emziriyorum. Bizim kilomuzu iyi buldu doktoe. Hatta önde biraz dedi. Ben ise dondugum icin ek gidaya gecisi erkene alabilir miyiz dedim. Oyle basladik.
Kadriye05 Akademisyenanne bizde yeni başladık ama 3 gün kuralina göre gidiyoruz şimdilik bakalım neler yaşıycaz 😅
demirboy Akademisyenanne emziriyorsanız bir şey sormak istiyorum. Emme ve ek gıdayı nasıl ayarlıyorsunuz
Akademisyenanne Kadriye05 guzel oluyor ya, ben de keyif aliyoum yeni seyler denemekten. Yarin cici bebe buskivisi yapacagim insallah😅 gurme bebek sayfasini tavsiye ederim.
Akademisyenanne Miran11 uc gun kurali ile baslarsaniz besin alerjisi olup olmadigini gozlemleyebilirsiniz. İsilik, pisik, kizariklik, kabariklik gibi olabiliyor alerji belirtileri.
Karbeyaz89 Akademisyenanne ben size bişey sormak isituprjm . Bebeği ek gıdaya nasıl alıştırdınız . 4 gün oldu benim başlayalı 6 aylık kızım. Kafasını çeviriyor ağzını açmak istemiyo ne yapacağımı şaşırdım . Sebzelerle başladım
Miran11 Akademisyenanne teşekkür ederim şuan sadece emziriyorum ve kakasını 5 günde bir bazen bir hafta yapmadığı oluyor normal mi acaba ek gıdaya başlıyacaz da sıkıntı olur mu
Akademisyenanne demirboy gunduz 4 saatte bir besleniyor. Sabahtan ogleye emziriyorum. Oglen Gunde 1 ogun sebze yemegi, ogleden sonra ara ogun veriyorum. Kalan zamanlarda emziriyorum. Gece de gece mamasi veriyorum. 3 saatte bir uyaniyor. Bir mama bir Meme veriyorum.
demirboy Karbeyaz89 bana sormamışsınız ama dr umun söylediğini iletmek istedim. bana yemezse zorlama itici olur yemek yemekten soğur dedi. Sevdiği şeyleri vermeye devam et sevmediğini birkaç defa teklif et yemezse ara ver bir süre sonra tekrar ver dedi
Akademisyenanne Karbeyaz89 doktorumun onerisini uyguladim. Goz hizasina inip once ben tadina baktim. Immm cok guzel tadiyo dedim gulumseyerek. Denemek ister misin dedim. Ek gida teklifi yaparken bebeginiz ne cok ac ne de cok tok olsun. Keyfi yerindeyken teklif edin. Once siz tadina bakin gorsun. Sonra azcik ona verin. Ayy cok guzel demi kizim diyorum ben😊bir yandan da guldurmeye calisiyorum. Bugun ev yapimi yogurt yedirdim. Yogurt hafif eksimis icinde meyve vardi. Gozleri yasardi eksi diye🙈yine de yedi cok sukur. Bir de once tatsiz sonra tatli seyleri teklif edin. Biz meyveyi bir hafta yemedik. Uc gunde bir sebze yedik.
Akademisyenanne Miran11 bir haftaya kadar normal. Arada cok az hakiki zeytinyagi verebilirsiniz. Ek gidaya gectiginizde de sebze puresine birkac damla zeytinyagi damlatin. Doktorumun onerisi bu. Cok sukur kabizlik olmuyor.
ZmrtDila Kızlar ben bayramda başladım 7000 az kilosu ilk elma armut suları sonra püreleri havuç yoğurt muz karşımı sonra patates havuç kabak yaptım her şeyi veriyorum ay ay bakıp öyle bakalım
Tuuba_ua ZmrtDila purelerden sonra sebze çorbası gibi mi yaptınız ben suan tek tek tadım yaptiriyorum sonra ne verecegimi bilemiyorum birde günde 1 kez mi 3 kez mi tereddüt ediyorum
ZmrtDila Cici bebe vermeyin Kızlar DR öyle dedi elma veriyorsanız 3 gün sonra başka öğün birde. Ben kaşık kaşık verdim valla
Akademisyenanne Tuuba_ua ben bir besin, bir emzirme olarak gidiyorum. Bazen yemekten ya da ara ogunden sonra da meme istiyor. Veriyorum. Genelde saatli emzirmeye calisiyorum ama istisna olabiliyor.