eylulmin Daha doğum yapalı 4 gün oldu. Bugünden beri göğüslerim bomba gibi. Çok ağrıyor, sertlik var. Dokunamıyorum nerdeyse. Nedir, ne değildir, nasıl geçer bilmiyorum. Bilgisi olan var mı? Ne yapmalıyım?
Ssd eylulmin sağıp memeyi boşaltman lazım. Acıyor veya süt gelmiyorsa ellerinle hafif hafif mıncıkla masaj yap. Bir de bir kovaya sıcak su, başka bir kovaya da buz kadar soğuk su koy. Memelerini 15 dkk sıcak suda beklet, 15 dkk soğuk suda beklet sonra tekrar sıcakta beklet. Bu sıcak-soğuk uygulaması memeyi çok gevşetiyor. Sonrasında sıcak su torbası da koyabilirsin üstüne.
BirSevda-iki-Emanet_Sahibi eylulmin öncelikle maşallah sütün çok olacak demmki benimde öyleydi 🥰 hatta sğdyene sıgmıyordu cok farklı Bi histi gercekten. Bende sürekli emzirdşm hep. Saat falan degil fırsat olan her dk emzirdşm hep masaşşah kilosu hep üst sınırda gitti gelişimi açısından çok iyi oldu halen de öyle. O acıyı da biliyorum bende sagıp biberonla koyuyordum sonra içiririm diye artık o uyanıp içesiya kadar göğüslerin tekrar doluyordu. Ama doktorum (eniştemiz doktor) bu sekilde pek faydasını görmezsin onun yerine emzir hep dedi. Hatta ben bazen sagıp döktüm bile. İçimede sinmedi sağdıgımınsonra içşrmek. Velhasıl bu iyi bişey sürekli emzir şifa olsun💕
Ssd eylulmin bebek emdikçe süt geldiği için onun boşalttığının yeri hemen dolar. Sağıp dondurucuya atabilirsin ama 3 ay içinde tüketmen lazım.
eylulmin BirSevda-iki-Emanet_Sahibi artık öyle yapacağım. Yoksa dayanamıyorum ağrılarına. Sırtıma bile vuruyor ağrısı.
Deletedmom5284 eylulmin sağarak ve masaj yaparak rahatlatabilirsin birde sıcak havlu dene canım yada lansinohun sıcak/soğuk kompresi var ondan alabilirsin
Tprk1802 eylulmin üfff benide korkuttular sezeryan oldun sütün gelmez diye rezeneler , hoşaflar bardak bardak içirdiler, gece uyandığımda göğüslerimi görünce kendimden korktum psikolojim yerle bir :) ateş ağrı sertlik cabası:) hemen sağ canım rahatlat kendini.mutlaka sağ öyle durursan uzun süre geri kaçar belki sütün.daha çok küçük bebeğin boşaltamaz memeni.sütünü sağ at buzluğa ilerki günler için.
Mugehan eylulmin ilk zamanlar göğüs surekli süt üretir ya sıksik emzirmelisin yada sagmalisin canim göğüs kanallarinin açılması için sağamıyorsan sicak dus altında masaj yap canım o seni cok rahatlatir