Deletedmom322 Arkadaşlar evde çok fazla semizotu var, bebeğim yemeğini biz de yoğurtlu salatasını çok seviyoruz ama ziyan olsun istemiyorum. Nasıl saklayabilirim? Buzluğa falan koyulur mu ki? 🙄
Tgbyldz Deletedmom322 yıkayıp doğrayı koydum hiç bişey olamadı canım çıkarıp oğluma yemeğini yapıyorum
Deletedmom74 Deletedmom322 ben 4 5 kez sirkeli sularla yıkayıp iyice temizlendikten sonra bu salata kurutucular varya onunla kurutuyorum. Tupper saklama kaplarına arasına havlu kağıt koyarak yerleştiriyorum normal buzdolabında sakliyorum
Aryemus_3 Deletedmom322 yıkayıp doğruyorum kendi suyunda kısık ateşte hafif dönderiyorum soğuyunca poşetleyip atıyorum buzluğa çok da güzel oluyor
NiDaAli_o Koyulmaz diye biliyorum canm yani mantık olarak yeşillik donup çözülünce çok kötü oluyor yumuşayıp ıslak gbi oluyor. Sanırım oyle direk buzluga koyamazsınız ama yemek yapıp onu dondurabilirsiniz veya börek vs..
Tgbyldz Deletedmom322 canım mesela ben zeytiyyağında soğan sarımsak soteleyip sonra onu buzlu buzlu ilave ediyorum çözdürmedim hiç doğradığım için zaten ufalanıyor sonra üstüne su ilave edip bulgur katıyorum öyle bir semizotu yemeği oluyor ıspanağıda hep öyle yaparım. Önceden çıkarsam buzunu bıraksa belki vıcık olur hani salata frlan olmayabilir ama yemeği lezzetliydi
Deletedmom322 Tgbyldz tamam, çok teşekkür ederim. Ben de öyle yapıyorum yemeğini. Doğrayıp koyayayım buzluğa. Sağolun🥰
Deletedmom322 Deletedmom74 ben de normal dolapta saklıyorum hep de bu sefer baya fazla evde. Verecek kimse de yok🤷🏻♀️ eşim almış, geçen Kaynanam göndermiş. Üstüne bi de onun komşusu da bahçesinden toplayıp vermiş çocuk yesin diye, ev semizotu kaynıyor 🙈