Meryem2020 Anneler merhaba, bebeğim sallanarak uyumaya alıştı çarşaf arasında yastıkta uyumayı kesinlikle kabul etmiyor. Bu alışkanlığından nasıl vazgeçireceğim evde yalnızım tek başıma çok zorlanacağım. Bebeğim iki aylık bu arada
Deletedmom245 Meryem2020 yavaş yavaş alıştırmaya çalışın mesela çarşafa koyun sonra beşiğe ayağınıza nasıl sallamak istiyorsanız oraya yatırın çarşafı da yüzüne kapatır gibi yapın bir süre bu şekilde uyutun daha sonra yine kademeli şekilde çarşafı koymadan yatırırsınız bu ara da yastığa ve başka şekilde sallanmaya alışabilir, hiç olmadı bebeğinize hamak alabilirsiniz. Onun içinde de çarşafta hissettiğini hissedebilir.
AselElcin Meryem2020 ben tam 4 ay çarşafta salladım. Bi ucunu yemek masama bağlıyordum diğer ucunuda tutup sallıyordum. Sonrada altına hamak koymuştum ona yatırıyordum. Ama bir müddet sonra çekilcek drt değil. Kilo arttıkça ellerim ağrıyordu. En son bir gün koydum ayağıma ağladı. Ama pes etmedim. 3 dk ya ağladı ağlamadı uyudu sonra. Böyle böyle 2 gün uğraştım.
Zk95 Meryem2020 bizde 4 aylıkken alışmıştık çarşafa sadece gece uykusunda çarşaf istiyordu. Önce iyice uykusunun gelmesini bekledim ben sonra hiç kundak yapmazdım normalde yarm kundan yapmaya başladım o skışıklık duygusunu alsın diye ilk günler 1 1 buçuk saat uyutmak için uğraştım gözleri kapalı ağladı ama mecburdum ya ayağımda yada hamakta öyle salladım ninniler söyleyerek beyaz gürültü dinleyerek 3 4 güne alıştı şimdide hamakta uyuyo uyuyunca beşiğine alıyorum
Meryem2020 Sin21 ayakta sallamaya razıyım gerçekten çarşaf çok zor dediğiniz gibi azaltmaya çalışacağım. Sadece gece uykusuna geçerken olsa yine iyidir diye düşünüyorum
Deletedmom245 Meryem2020 bebeğiniz henüz küçük yanii birşeyleri alıştırmak daha kolay olur. Dediğim gibi çarşafta sallayacakmış gibi çarşaf arasına alıp beşiğine koyup sallayın çarşafında bir köşesini yüzüne doğru örtün. Ya da mesela burda bir anne yapmıştı, beşiğin üzerine çarşafı atmıştı o hissi alsın diye gün gün çarşafı açarak sallamaya başlamıştı siz de öyle de deneyebilirsiniz.
Meryem2020 AselElcin ya ayağıma alınca öyle bir ağlıyor ki sanki etinden et koparıyoruz :) çok uyku bunaltmayınca ayakta ya da kucakta gezerek uyumayı kabul ediyor ama çok bunalmışsa asla kabul etmiyor. Eşim de vardiyalı çalışıyor haftaya akşam çalışacak o yüzden şimdiden stresi sardı beni
Meryem2020 Zk95 ben de kundak yapıyorum ama dediğiniz gibi ağlasa da mecburen alıştıracağım sürekli seyahat ediyoruz biz her gittiğimiz yerde bu şekilde sallayamayız sonuçta
Zk95 Meryem2020 evet hamağa alışıncada zor bende şimdi onu bıraktırmaya çalışıyorum annemlere gitmiştim önceden oraya bile hamağı götürmek zorunda kaldım
bebegiminbesigicamdan Meryem2020 kudaklayip ayaginiza alip sallayin kundak istemezse ellerinden tutup sallayin
Suheylaninannesi Meryem2020 carsafi ayagina al ustten tut sıkıştır o hissi ver yavas yavas bırakır umarım bizde tavandn salincak yapmistik anca 5 aylik olduk dun besige gecirdim cocuk ferah genis yerde şaşırdı cocuk zor uyuttum ne kadar erken birakirsa o kadar iyi
Meryem2020 Suheylaninannesi valla az önce zorla kucağımda uyuttum 50 dk gezdi kucağımda anca öyle uyudu ayağıma aldım ama sizin dediğiniz şekilde de deneyeyim