Omerasaf38 şuan 16.5 aylık 14 ay itibariyle daha bilinçli hareket ediyor. Cıs kelimesini kullanmadım ben sıcAksa sıcak dedim, mesela bardağa fırına bulaşk makinesine fln dokunmuyor sıcak diyemediği için şu şşş-cak gibi bşy diyor kendince🤣 üflüyor yaklaşmıyor
mesela corba sıcak kızım üfleyeyim karıştırayım soğuusn öyle yicez tamam mı diyorm o da üflüyor. Tv ünitemden kaldırmadm hiç bişeyi, küçükken her gittiğinde ordan aldm ve onlar oyuncak değil ama gel biz bunlarla oynayalım onlara dokunma dedim. Sabırlı olmak gerek sürekli hayır hayır dersen bi anlam ifade etmez umursamaz seni, çok da engellemek doğru değil ama ben aman keşfetsin diyerek öyle çekmece dolap boşaltmasına izin veremem🤷♀️ Sonuçta misafirliğe de gidiyoruz cocuk oralarda da normal gibi görüp yapmak istiyor bu sefer
çekmecelere kilit taktım, 1 yaşından sonra da açıp bakmasına izin verdm ama dokunmayalım kızım sadece bakalım cici onlar bozmayalm falan dedm. Şimdi açıp bakıyor kapatıp kendini alkışlıyor
mutfak eşyalaeıyla oynatmadım hiç oyuncak olmadığını bilsin. Hep yanımda oluyor kendi oyuncaklarıyla oynuyor en fazla küçük tahta kaşık veriyorm mutfaktan. Sınırlar tamamen annenin belirlemesine bağlı dağıtıyor ediyor diye bişey yok, envai çeşit kilit koruma materyalleri var bebekler için
evimde orta sehpamda 4 tane orkidem var kızm asla çekiştirmiyor cici yapıp yaprğına dokunuyor en fazla. Her gören nasıl duruyor ortalıkta dağıtmıyor mu diyor
Eğer her şeyi kaldırıp yükseklere ellemesine merakını gidermesine izin vermeseydim gördüğü anda saldıracaktı biliyorum