Arkadaşlar merhaba. Kızım 5 aylık oldu çok şükür. 4.ay itibari ile emme süresi azaldı. Mesela önceden en az yarım saat bir memeyi emerken 4.ay itibari ile bu süre oldukça azaldı. Önceleri dikkati dağılıyor, 4.ay atağı diye düşündüm ama birkaç gün uykusuzluk dışında bir atak yaşamadı kızım. Gün içindeki emme sürelerine çok takılmıyordum çünkü çok sık emziriyorum. 1 2 saatte bir emer yine kısa kısa. Ama özellikle son 1 haftadır gece emmesi de azaldı. Uykuya geçmeden önce maksimum 20 dk emiyor. Ve en az 6 7 saat kesintisiz uyuyor. Hatta bu hafta 2 gün boyunca 8 saat uyudu. Meme reddi yok. Daha karşıdan göğsümü açtığımda heyecanlanıp gülmeye başlıyor. Ve hızlıca emiyor. Merak ettiğim şey emdiği süre ona yetiyor mu? O kadar uzun saat acıkmıyor mu? Birkaç gece uyandırıp emzirmeyi denedim fakat emmek istemiyor uyumak istiyor. Kilo alımı biraz az ama boyu uzuyor. Ebe boyuna veriyor, bu sorun değil dedi. Herhangi bir huysuzluğu yok, aksine güleryüzlü keyifli bir bebek. Ama ben bir türlü doyduğuna ikna olamıyorum, içimde hep bi endişe var. 5 6 dk emmeyle doyar mı? Gece bu kadar saat deliksiz uyuması normal mi?