serapalp Arkadaslar merhaba bebegim 40günlük ,1.ay sonundaki hepatit aşısı üzerinden 1ay gecti yapamadık yarın gidip yaptıracağım , aşısı geciken ve bir problem yasayan oldumu? Sağlık ocağı yapar mı ?
_tospikannesi serapalp sağlık ocağı bu konuda arayıp bilgi vermesi en müsait zamana randevu vermesi gerekirdi.
Dezemet serapalp 1. Ayda değil ama 2. Ayda yaşadık. 23 nisana denk geldi sonra Hemşire izinli dendi falan derken Aşımız olması gerekenden 2 hafta sonraya sarktı. Yaptılar sorun olmadı.
serapalp _tospikannesi 30gün sonunda aradılar bilgi verdiler ancak biz gününde gidemedik 10gün gecti , bu duruma benzer bir durum yaşayan varmı merak ettim
Cahan Dezemet merhabalar 2 ay aşısında yan etkiler yaşadınız mı? Bizde 2 gün sonda 2 ay aşısı olcaz da biraz endişelendim 😟
Dezemet Cahan Aşının olduğu gün ateşi çıktı ve biraz huzursuzlandı. Ertesi gün ateşi olmadı ama bayım bayımdı. Uyudu bütün gün. Biz iki gün calpol kullandık. Ateşini düşürüyor. Mutlaka alın aşı olduğunuz gün bence. Gerek olursa verirsiniz . Biraz de pamuk ıslatıp alnına koyduk. Geçti hemen. gözünüz korkmasın öyle aman aman kötü geçmedi. Sık görülen olası etkiler zaten.
Dezemet Cahan Rica ederim ☺️ 38 idi ateşi. Daha fazla yükselmedi. Doğru mu öyle yapmak bilmiyorum ama ben aşıdan gelince ateşi Çıkmadan vermiştim. Bir tatlı kaşığı verdik. Sonra ateşi 38 olunca gece bir kez daha verdik bir tatlı kaşığı.
Cahan Dezemet bende öyle yapmayı düşünüyorum çıkmadan bir çay kaşığı vermeyi biraz endişemi giderdiniz için çok teşekkür ediyorum🙏🏾Minik yavrunuza sağlıklı huzurlu günler diliyorum ☺️
Huysuzvetatli Cahan ateşi çıkmadan ilaç vermemelisiniz. Ateşinin çıkması, verilen virüsle bebeğinizin başa çıkmaya çalıştığını gösterir. Öncesinde ilaç vermeniz aşıyı geçersiz kılabilir. Doktorlar bu şekilde uyarıyor.
Dezemet Cahan biraz rahatladıysanız ne mutlu☺️ İnşallah en kolay en yan etkisiz şekilde atlatırsınız. Şimdiden geçmiş olsun 💐
Dezemet Cahan Bu arada aşıdan önce değil de aşıdan sonra ateşi çıkmadan verdik biz eve gelince Yani, aşıdan önce aşıya Olumsuz etki edebilir belki. Ama Aşıdan sonra hemşire hanım da hemen verebilirsiniz dedi. Tekrardan geçmiş olsun ❤️
EMM2020 Bizim de 1. Ay aşımız gecikti 1 ay 8 günlüktü sanırım 2. Ay aşımız da yasaklardan dün oldu 2 ay 19 günlükken 1. Ay aşımızda ebemiz ayrıldığı için aranmadık ve ilk annelik tecrübem tamamen aklımdan çıkmıştı çok şükür sorun yaşamadık 2 aylık aşıda da ateşi biraz oldu huzursuzdu allah miniklerimizi korusun ☺️
Aysess38 Hayırlı akşamlar bebeğimin ilk 1.ay aşısı olacak yani hepatitB nin ikinci dozu,,ama bizim sarılığımız var henüzde geçmedi sarılık olup aşı yaptıranlar oldumu acaba bebişlere?
Krsmngl Aselduru88 ahahah tamda aynı soruyu az önce kendime sordum. Dün aşı burulsuk sadece beslenme için uyanıyor yavrum ya. Ama normal 3 gün en fazla 5 gün sürer bana aşı sonrası olabilecekler listesi vermişlerdide orda okudum şimdi