ayse_3223 İyi geceler kızlar 15 aylık bi oğlum var balık konusunda tereddüte düşüyorum sizce bebeğin tüketebileceği balıklar neler ha ayriyeten somon balığı tüketmesi faydalımı?
Omma ayse_3223 somon omeganın en yüksek olduğu balıklardan. bebeğim 9 aylık somon verdim ama yağlı bir balık olduğu için biraz ağır geldi sanırım 2. 3. Yemesinde pek istemedi
ayazasaf ayse_3223 ben su ürünleri mühenfisiyim 😄 somon eğer norveç somonuysa omega yağ asitleri ve vitaminler için en besleyici olanıdır. Yağlıdır biraz ağır gelebilir ama sizin bebeğiniz baya büyükmüş daha erken başlasaydınız keşke balığa. Balık tüketimi çok ama çok önemli onun dışında alabalık verebilirsiniz somon ailesinden oda çok besleyici. Levrek veya çipurada olur şu anlık sadece dip balıkları ve hamsi gibi sürekli göç halinde olan balıkları vermeyin. balığı verirkende en çok ızgara veya fırında pişirip verin. Çorbasıda çok iyi oluyor. Bir parça balığı suda haşlayın çıkarın kılçıklarını iyice kontrol edin didikleyin haşlama suyunun içine erşte soğan sebze ne isterseniz koyun onlar yumuşayınca balıkları koyun. Üstüne biraz nane serperseniz balık kokusunu azaltmış olursunuz bu şekildede tüketsin
Bsecill Ozge_AyazEfee nasıl pişiyorsunuz acaba biz kendimiz için elektrikli ızgarada pişiriyoruz ama çocuğa verirken ızgara olur mu bilmiyorum
Hilal94 Bizde 10 ayligiz daha hiç balık vermedim ama veren anneler genelde hepsi somon veriyor daha önce hiç tuketmedigimiz bir balık çeşidi nerden bulabilirim ve nasıl yapıyorsunuz,?
Pamukseker_Annesi Hilal94 büyük marketlerde oluyor canimben 9.aydan beri veriyorum suan 1yasina girdi somonu zeytinyagi havuc patates karistip firinda sebzeler yumusayincaya kadar pisiriyorum birtek oyle sevdi corbasinida yaptim agzina sürmedi
Ozge_AyazEfee Bsecill fırında pişirmenizi tavsiye ederim. Ama çorbasını da deneyin mutlaka 🥰 Bir parça somon, havuç, soğan, sarımsak, defne yaprağı suda pişirilir. Piştikten sonra defne yaprağı ve balığın derisi alınıp blender dan geçirilir 😋🌺
Bsecill Ozge_AyazEfee çok teşekkür ederim benim bebeğim şimdilik kğçük 4,5 aylık ama ek gıda konusunda o kadar heyecanlıyım ki sürekli tarif araştırıyorum. Deneyeceğim tarifinizi çok sağolun 💕
[silindi] Favorimiiz somon 6. Ayından beri 🌸 Ama eve yapılan yağlı balığın fırınada pişmiş olanın yağını veririm.. ve imkanınız varsa somonu buharda pişirmenizi öneririm 🌝
Senha ayse_3223 somon çok faydali ama güvenilir olması lazım çiftlik balığı olma ihtimali var bize doktorumuz sadece yüzey balıklarını önerdi hamsi istavrit çinekop gibi levrek çupra tarzı balıklar yememesi gerekiyor dedi oğlum 15 aylık