Sefalininannesi Meraba canlar benim oglum 5 aylik ve simdiye kadar hep ayagimda sallayarak uyuttum ama bundan sonra kendi kendine uyumasini istiyorum nasil yapmam gerekiyor ne yapmam lazim Siz nasil alistirdiniz kendi kendine uyumasina ?
Seda1635 Sefalininannesi uyuduğu saatleri not alın her zaman o saatlerde yine uykusu gelecektir yine binevi uyku eğitimi, karnını dıyurup altını temizleyip yatırın zaten emiyorsa emerken uyuyakalacaktır ama uykusunun geldiğinden de emin olun biraz yanında dur pış pışla bu şekilde deneyebilirsin 🤷🏻♀️🤭🥰
Sefalininannesi Seda1635 deneyeczgim aa kendi basina ben sallamadan nasil alistiracagim onu bilmiyorum?
Seda1635 Sefalininannesi işte belki azar azar sallama ile uyuyakalacak böylece daha sonra da tamamen kendi uyur belki de denemeyle görebiliriz ancak salla bırak yöntemi var bir de ona bakabilirsiniiz
BrcmRsm Valla canim ben daha denemedim ama benim kizim 7 aylik ramazan ayı suresince sadece uyku saatlerini ayarladim yani o saatlerde suan fix uykusu geliyo hemen huysuzlasiyo eli gozune gidiyo yakin zaman da da o saatlerde yatagina koyup yaninda durup aglatmadan ancak uyumasini beklicem ilk basta zor oluyor diyolarlar ama 1 hafta onemli biraz sabir lazim sadece
Sefalininannesi BrcmRsm anladim yani uyku saatlerini ayarlarsak uykuya kendi dalacaktir diyorsun yani
Uzunkirpik1728 BrcmRsm bebeğinizi yatağına koyduğunuzda ağlıyorsa oyuna çevirin biraz güldürün onu yataktan almadan yavaş yavaş yatağına alışmasını sağlayın ben öylr yapıyorum emzirip yatağına koyuyorum veya bazen emzirmiyorum koyunca herşey normalmiş gibi hiç panik yapmadan onunla konuşuyoum eşimle konuşuyorum doğal akışına bırakıyorum biraz oyun oynayıp kenara çekiliyorum kendisi içerde dolaşarak dönerek konuşarak uyuya kalıyor zsten ama beni veya babasını odada istiyor göremediğinde ağlıyor ama olacak o kadar uyuya kalana kadar yanında duruyprum bazen eşimle muhabbet ederkende uyuyakalıyor önemli olan kenara geçtikten sonra onu heycanlandırmamak gözünün içine bakmamak çünkü bu sefer oyun oynayacağız sanıp uykusu kaçıyor kenara çekildikten sonra hiç yokmuş gibi davranıyorum etrafı topluyorum(uyuduğu odayı) eşimle konuşuyorum kitap okuyorum (sesli) derken uyuyor belki işinize yarar🌿
Uzunkirpik1728 BrcmRsm başarılar mutlaka kendinizi geliştireceksinizdir doğaçlama takılın siz gelirdikçe bebeğinizde gerilir daha çok ağlar. Kızımı uyutmam (daha doğrusu kendisi uyuması) 1 saati bile buluyor bazen ama değiyor. Ve siz ustalaştıkça süre de kısalıyor. 💐🌿🍀
BrcmRsm Uzunkirpik1728 motive ettiniz valla yarin baslayabilirim bu cumlelerle uyku egitimine cok tatlisiniz💖🌸
Uzunkirpik1728 BrcmRsm ne demek ama ben uyku eğitiminde (kontröllü veya kontrölsüz) ağlatmaya çok karşıyım olacaksa güzellikle çocuğum gülerken eğlenirken olacak olmazsada canı sağ olsun memede uyumaya devam 😀😅
Hlal Benim kızım emerek uyuyo uyanınca beni cagriyo uyut diye gidiyorum uyutuyorm normalde sallayaarak uyutuorum kendiliğinden uyumuyo,ama geçen gün uyuttum uyandı sonra kendinkendine uyumuş çok şaşırdım 😁 sevindim ama sürekli yapmiuo bunu çok nadiren