Ztoros Bebeğim 7 aylık ve alerjik bir bebek. 2.aydan beri bayağı sulu ishal şeklinde giden kakası ek gıdadan 1 ay sonra kabıza döndü. Yani aslında çok ıkınma zorlama huzursuzluk yok ama katı yani bi parça gibi. Bir de az az🙄 pürelere çorbalara zeytinyağı koyuyorum mutlaka, gün kurusu hem pişirip yediriyorum hem öyle eline veriyorum ama yok 10 15 gündür böyle. Ne yapmalıyım 😔
Zeynept Ztoros benim doktorum bana siyah erik önerdi 3 tane gün kurusu ve ya kayısı kurusu 3 tane siyah erik vere bilirsin dedi. Ayrıca karadut şurubu önerdi veriyorum ama mucizevi şey olan ketan tohumu oldu
bayankitapkurdu Ztoros canım inek sütüne alerjisi varsa keçi sütünü dene zaten 1 yaşa kadar inek sütü önerilmiyor bebeklerde
06Arzum Ztoros 1 tatlı kaşığı yulafı pişirin, içine buharda haşlanmış armut ve suda bekletilen gün kurusu (gün kurusunun suyunu da kullanın). Bunları blendırdan geçirin. Hemen yapar. Tecrübeyle sabit 😊
Ztoros Sum87 keşke yoğurt verebilsem ama alerjik işte süt alerjisinden dolayı veremiyorum ne yazık ki. Suyu da cok seviyor 100ml içiyordur günlük 😊
Ztoros bayankitapkurdu keçi sütü de önerilmiyor diye biliyorum ben 1 yaş öncesi bir de alerjide benzer protein yapısından dolayı aynı etkiyi gösteriyormuş😔
Zeynept Ztoros 1 tepeleme çay kaşığı öğütülmüş keten tohumunu 1 yemek kaşığı zeytinyağıyla karıştır pişirdiğin çorbaya,sebze püresine ve ya yoğurda koy günde 1 kez ( ben yoğurta koyuyorum çorba sebze sevmediği için.
Ztoros Zeynept cok teşekkür ederim ama netten biraz bakındım 24 ay oncesi uygun degil diyor sizin bebek kaç aylık acaba bir de doktor kontrolunde mi veriyorsunuz
Zeynept Ztoros tabi doktorum söyledi bende okudum öyle yazıyor ama doktorum bilgili doktor bir bildiği var herhalde diye düşünüyorum. Her gün vermesem bile kabız olacak yemekler verdiğim zaman mutlaka veriyorum. Zaten 2 haftadır artık normal kabız olmuyor benim kızım kaka yaparken kanıyordu artık. Ama dediğim gibi siz eğer korkuyorsanız vermeyin Bu arada bebeğim 7 aylık
Ztoros Zeynept ya yazik kuzuya😔 yapsalar bi dert yapmasalar neyse son care olarak kalsin aklimda tesekkur ederim canim
Ada123 Elma püresi ve bol sıvı canım havalar da sıcak zaten ek gidaya ds geçmiş su icirsen iyi olacaktır
Zeynept Ztoros nasıl istersen bende bir problem olmadı sende deneye bilirsin en azından bide bana doktor debridat diye şurup verdi 3 hafta verdim her gün 3 defa 2 ml tok karnına
Derin17 Ztoros aynı sebeple 2 kez acile gittik en son çocuk doktoruna, bizimki de 7.5 Duphalac şurup verdi 1 ay düzenli kullanın dedi, günde 3 kayısı, pırasa, kabak ağırlıklı beslensin, tam buğday ekmeği yesin dedi şuan iyi şükür