ecrinelzem Anneler merhaba, oğlum 3 buçuk aylık Ayağmda sallıyorum uyutuyorum ve koydğm gibi gözlerini açıyo özellkle gündüz uykularnda, neden böyle bileniniz var mı çıldırmak üzereym😩 Bu aralar böyle önceden böyle değildi
zhdeksm ecrinelzem ben 6 aylık oğlumun uykularını düzelttim oğlumu üzmeden üstelik. ayaklanmadan bir an önce sizin de yapmanızı öneririm. yoksa ilerleyen zamanlarda daha zor ve sizin de sabrınız git gide sallayarak uyutma gece binbir kez uyanmaya yetmeyebilir. nacizane tavsiye 🌺
ecrinelzem zhdeksm umarım bende başarabilirim gerçekten hem beni çok yoruyo bu durum hemde oğlumu, uykusunu alamadğı için huysuz oluyo. Siz nasıl bir yol izlediniz uyku sürecinde, tavsiyeleriniz olablr mi acaba bana 🙏
zhdeksm ecrinelzem ben gündüzleri uykusuna dikkat etmezdim önce onu düzelttim. günde 3 kez uyuttum ilk iki uyku 1-1.5 saat son uyku 40-45 dk falan. en son uyku 5 bucukta bitiyodu. ama tabi benim oğlum büyük bize 3 uyku yetiyodu ama sizin bebeğiniz belki 4-5 kez uyuyabilir. gündüz hep ayağımda sallayarak uyuttum cünkü başka türlü 1 saat kadar uzun uyumuyodu. gündüz önemli değil zaten ama gece sallanmayı bıraktırdım tabi. braz salladım biraz durdum derken bigün sallarken uyumadı bıraktım uyudu. sonra beşiğe alıştırmaya çalıstım. bunlar sadece düzeltme tabi yolumuz uzundu baya. bide emzik vardı başımızın belası.
zhdeksm ecrinelzem gece sallanmayı bırakınca bi gün karar verdim uyku düzeni için cünkü beni neredeyse 1 aya yakın uğraştırdı. size de zorluklarını söylüyorum ki kendinizi ayarlayın kararlı olun diye. kolay bişey değil yalan yok ama geceleri 50 kez uyanmak kadar zor değil. oturup oğlumla beraber saatlerce ağladığım geceler oldu okadar bitmiştim. ama uykular düzelince 15. günde falan epey bi rahat ettim. insan gibi uyuyup uyanır olduk oğlumla. aksam yatmadan 7 bucukta odaya götürdüm banyo yaptırdım ama hergün yaptım bunu hiç anlamadım çünkü benim oğlum böyle rahatlıyodu seviyodu suyu. siz belki başka bsey yaparsınızno size kalmış ama banyo olmasa bile elini ayağını ve yüzünü yıkamanızı öneririm her akşam uyumadan. banyodan sonra mamasını yedirdim sonra biraz şarkı söyledim yada bseyler anlattım. saat 8 bucukta beşiğine koydum ama benim oğlum erken ayakladıgı için hemen yatıp uyumadı tabi. beşiğin içinde oynamasına izin verdim birde uyku arkadaşı almıştım onu verdim beşikte eline. ayrıca odayı da zifiri karanlık yapın falan diyenler var asla öyle uyumadı benim bebeğim gece lambasını açtım öyle. neyse beşikte oynarken uykusu geldiğini anlayınca hemen yatırdım agladı tabi braz ama asla kendini paralamadk ağlarken
zhdeksm ecrinelzem çok fazla ağladığında da hemen kucagıma almadım önce beşikte oturur pozisyona getirdim sakinleşince yatırdım aynı böyle gecelerce devam ettik. saat 9 da uyumuş oluyordu genelde. birgün cok uykusu vardı bayıldı bayılacak öyle bi halde koydum beşiğe emzik aramadı ağlamadıda zaten emzik vermiyorum diye ağlıyodu hep. bir de söyle bsey yaptım ben epey bi zaman uyudugunda yalnız bırakmadım. cünkü uyandıgı zman ayağa kalkıyodu ben de onu engellemek için yanında bir süre oturuyordum uyanınca ayaklanıyosa engelliyordum uyumaya devam ediyordu. ama sizin bebeğiniz küçük kalkamaz bu konuda su an şanslısınız. sizin hemen müdahale etmemenizi öneririm kendini harap ederek aglamadığı sürece. biraz aglayıp mızırdanıp uykuya geri dönecektir. uyuyamazsa uyumasına yardımcı olmak için elinizle poposuna beline piş piş yapabilirsiniz yada sırtını veya saclarını kaşıyın okşayın onu da cok seviyodu benim oğlum hemen mayışıyodu. birde ben hep ninni açıyorum telefonumdan gözleri gitmeye başkayınca sesini biraz biraz kısıyorum uyuyunca da kapatıyorum. benim yaptıklarımdan aklıma gelenler bunlar siz uygulamak isterseni kendinize ve bebeğinize göre bseyleri düzeltir değiştirirsiniz. umarım kolay olur. bebeğiniz küçük oldugu için işiniz daha kolay belki bir hftada halledersiniz bir an önce bu fırsatı değerlendirmeniz iyi olur sizin için
zhdeksm ecrinelzem beslenmesi de şu şeklideydi. uyumadan önce saat 8 de mama. sonra gece 12- 12 bucuk gibi tekrar mama. gece de bazen saat 3 bazen de 5 te uyanırdı o zaman da emzirip uyutuyordum. sizin bebeğinizin beslenme düzenini doktorunuzla belirleyebilirsiniz. bir de bu da cok önemli sabah uyanış saatimiz asla 8 olmadı. en geç saat 7. gündüz uyku saatlerini düzgün ayarlayabilmek için bu uyanış saati en güzel saat. zaten uyanıyodu oğlum ben istemesem de. bu arada benim oğlum su an 9 aylık ve hala düzen aynı. eşim epeydir yok o yüzden gece beslenmesini bırakmaya cesaretim yok su an. ama siz doktora sorup gece beslenmesini bile kesebilirsiniz o zaman daha bi güzel uyur bebeğiniz. bu arada benim yaptığım gercek bir uyku eğitimi değil yanlışlarım ya da eksiklerim tabiki çok var ama bu düzen bize yetti ben bu kadar becerebildim. çünkü eşimin işi sebebiyle bütün süreçte gece ve gündüz hep yalnızdım ve çok yoruldum. siz umarım daha iyisini yapabilirsiniz. bebeğinizle sağlıklı ve mışıl mışıl uykulu günler dilerim