Celins Merhaba🙋♀️ patates, havuç, kabak, yoğurt, balkabağı ve meyveler sonrasında tadımlara hangi sebzelerle devam etmeliyiz deneyimli annelerr cevap verir miii? 🤗
Duru_m Celins evet verebilirsiniz bugün yine öğrendim onu da doktorumuzdan konu tam üstüne açılmış ☺️Ben de bugün öğrendim
Celins Doruk12 peki onları nasıl veriyosun canım haşlayıp ezerek mi? Tam 6 ay dolmadi bizim ondan blw yapmıyorum daha 😊
Doruk12 Celins benim bebeğim büyüdü artık canım 16 aylık olcak 😊 buharda pişirme aparatıyla yapıyordum çatalla eziyordum rendelenecek gibiyse de rendelerdim ama öyle yiyemiyordu bazen, blender yapabilirsiniz 😊 zamanla pütürlü hale geçersiniz
Duru_m Celins blw doktorumuz sakıncalı olduğu için önermiyor hukuken yalnız önüne onun yiyebileceği kadar parçalayıp koyabilirsiniz ben denedim ve az kalsın çocuğum boğuluyordu yeğenim de aynı şekilde salatalık nefes borusuna kaçtı çok tehlikeli
Duru_m Celins bugün doktoruma gittim 2.haftamızdayız aynı şekilde tadımları bitirdik bakla ve patlıcan dışında enginar pazı semizotu ve kuzu kıyması verebileceğimi söyledi hergün 1 tatlı kaşığı kadar sebze püreleriyle haşlayarak pişirmemi önerdi..sabah meyve rendelenmiş çiğ tercih blendır kesinlikle istemiyor 2 kaşık dahi yese çiğnemesi için ezerek vermekten yana doktorumuz böylece konuşması için kasları gelişiyor öğle vakti sebze kıymalı ikindi vakti yoğurt bir de kilosu az olan bebekler için hipp çok tahıllı kaşık mama anne sütü ile hazırlanacak beslenme saat 19:30 en geç bitmeli 7.ayda ise sabah yumurta ile kahvaltı başlayacak ☺️Çok heyecanlıyım kahvaltı için
Celins Duru_m taze fasulye hangi şekilde verilecek ki acaba ? 6 ay daha küçük ya o şekilde yiyemez haliyle bi fikriniz var mı? 😊
Duru_m Celins içme suyunun içinde küçük arpacık soğan sarımsak fasulye kıyma da koyabilirsiniz haşlayıp çatalla ezerek zeytinyağı da eklerseniz bu şekilde verebilirsiniz henüz hiç vermedim ben yarın enginar deneyeceğimi kıymalı bezelyeli ☺️
Duru_m Celins akşam hipp tahıllı verdim kendi sütüm ile içine üzüm pekmezi ve zeytinyağı koydum doktorumun önerisi ile bebeğim bayıldı tadına ☺️ Gece emmek için çok sık kalkıyor umarım bu gece uyur