Selam anneler. Bebeğimizle güvenli bağ oluşturmamız için ilk iki yılın çok önemli olduğunu biliyor muydunuz?😍 Bilgilerimizi, deneyimlerimizi birbirimizle paylaşalım🌸
S91 yenidoğanlar şart zaman dinlemeksizin ihtiyaçları karşılansın hemde anında karşılansın isterler bu yüzden güvenli bağlanmanın gelişmesinin temelinde önemli olan bebeğin ihtiyaçlarının hızlı ve doğru şekilde ayrıca bunu bir sıcaklık içinde karşılamak yatar 💕 güvenli bağlanmış cocuk ileride annesinin varlığında onu güvenlik üssü olarak alabilir ve etrafı rahatlıkla keşfedebilir işte bu aslında ilk zamanlarda kazanmış olduğu ‘ ihtiyacı olduğunda annesinin-bakım verenin var olacağı düşüncesiyle’ alakalı.
Elf Çok doğru ♥️ O zaman ‘aman alışmasın’ diye korkmadan yavrularımıza sarılıp sapasağlam güveni oluşturmamız gerek. 🌸
Bebişlerinizin mümkün olduğunca ellerini açın dokunsun dokunun 😊 alnından öpün onu. Sarın sarmalayın. Konuşun onunla bol bol. Masajlar yapın oyunlar oynayın. Ama mutlaka dokunsun ,dokunun , ellerini tutun ve onu alnından öpün.
Icot Daha okurken içim huzur doldu😌 Bebeğimiz nasıl huzurlu olmasın ki😌
Evet kesinlikle doğru katiliyorum aman kucak alisir diyenler bosa konusuyor zaten yenidogan bir bebeğin anneye annesinn kokusuna ihtiyacı vardir. Kucaga alisir alma diyenlere inat alicaz kucagimiza. Ben oglumu gögsumde buyuttum 8aya kadar hicde pisman degilim
Beyzagebes benimki de 3 aylık büyüyo kucağımda 🤗
Beyzagebes zaten ben ağlayan bebeği nasıl kucağa almazlar onu çözemiyorum.
Beyzagebes KaraKedi
Evet kesinlikle aynı şekilde düşünüyorum. Bebeğimin yaradılışından itibaren tek irtibatı benimleydi karnımda. Bilmediği bi dünyaya geldi. Tek tanıdığı kişi ben iken, bide ben yalnız bırakırsam🤕 Defalarca deneyimledim. Bebeğim kesinlikle koynumda çok huzurlu hissediyor. Alışmak falan da değil bu. Huzurlu olunca her şekilde uyuyor. Bebeğime kendisini güvende hissettirdiğim zaman sakince huzurla uyuyor.
Mehmetalp Ah ahh 🤕😞
S91 😍❤️
Bende bir psikoloji ders kitabında okumuştum ilk 3 ay faza ağlatılmayan bebek ilerleyen aylarda daha sakin oluyormuş
Berenaysed Yaa öyle mii ♥️😍
Ya bende bu bağlanmayı düşünüyorum hep. Kızım 3 buçuk aylık gazlı bi bebek ilk doğduğunda hele hep kucağıma aldım kıyamadım kucakta rahat ediyodu çünkü. Ama şimdi hiç bi iş yapamaz hale geldim şuan bile sallıyorum kendisini 😄 bazen çok zorlanıyorum sinirleniyorum sonra çok pişman oluyorum üzülüyorum 🙄😕 çok sabır isteyen bişey bebek büyütmek
Bende adem güneşin güvenli bağlanma kitabını okumuştum tavsiye ederim.