Adlk idil1990 yoğurt veremem canım ama diğerlerini deniyeceğim teşekkür ediyorum patatesi nasıl verdin 🤔sulu değil ay çok heyecanlı ve zor bi süreç sanırım 🙈
idil1990 Adlk patatesi suda ya da buharda hasliyorsun. Ben azcik ezip suzgecten gecirdim puruzsuz oluyor cok rahat ettim catalla falan cok zor eziliyor biraz anne sutu birazda zeytin yag koyup kivamini ayarladim o sekilde verdim ama tadi cok kotu ogurdu kizim yavan oldugi icin muhtemelen uc gun az az denedim yinede bi skinti olmadi. Havucta silikon kasigimi boyadi bilginiz olsun 🤭
Bulutbey Adlk kevgirde buharda pişirdim. Bezelyelerin kabuklarını elimle çıkarıp ezdim canım. Birazda zeytin yağı ekledim.
Hande59 Bulutbey evet canım patateste kabız yapar belki ondan olmuş olabilir balkabağı vermediysen dene istersen o hemen rahatlatıyor
idil1990 Adlk yavan geldigi icin oguruyor zaten tadimlik veriyoruz ya alerjiyi anlamak icin sonra kabak la havucla karistirip vericez daha lezzetli gelicek. Mesela yarim havuc koyuyorsak patatesi ondan daha az ebatta koyucaz ki patatesin tadi havucu bastirip lezzeti bozmasin die
Hande59 Adlk rica ederim canım elma, armut, havuç, bal kabağın varsa buharda pişirip suyunu verebilirsin aklıma ilk gelen bunlar😃
Bidam 5 aylik olmamiza 6 gun kaldi bizim de. Dun bir cay kasigi yogurt verdim bugun bir tatli kasigi verdim. Yarin da bir yemek kasigi vericem. Sebzelerden de patatesle baslamayi düşünüyorum yinr 3 gun kurali ile. Yogurt mayalarken lor yaptim biraz peyniralti suyuyla actim. Onu da verdim ama cok az. Pütürlü diye bi daha vermek istemedim. Patatesi de peyniralti suyuyla acmayi düşünüyorum. Mama da olur gerci.