Ebru-75 Selam , arkadaşlar bebeğim 80 günlük üç gündür kakasını yapamıyor çok zorlanıyor ve huzursuz acaba doyamadığı için mi yapamıyor ? Zeytinyağ ile masaj yaptım yine yapmadı hatta bi kaşık zeytinyağ verdim yine yapmadı akıl verin lütfen …!!!!
BenMathilda Ebru-75 Gazı var muhtemelen. Süt ve emme durumu, cisli bez sayısına bakarak ac olup olmadığını anlayabilirsiniz. Ama kaka yapamama huzursuzluk gaz sebebiyle olur. 10 gune kadar kaka yapamamasi normaldir anne sutu alan bebegin. Doktorunuza danışarak gaz damlasi kullanabilirsiniz.
Gzdmnl Ebru-75 yalnızca anne sütü alıyorsa on güne kadar bekleyebilirsin ama zeytinyağı ve bio gaia damla işe yarıyor zeytinyağını sabah aç karnına ver mutlaka bir kaç saate kalmadan kakasını yapmıştı benim kızım ilk aylarda bizde çok çektik gaz ve kaka yapamama sorunundan umarın bir an önce geçer. Bi de gaz için bir bardak suya bir çay kaşığı kimyon ve bir çay kaşığı şeker koy iki dk demlensin sonra yarım çay kaşığı bebeğe ver kalanını sen iç inanılmaz rahatlatıyor gaz konusunda seni de bebeği de eltimden öğrenmiştim çok işe yaradı.
Gzdmnl Ebru-75 bio gaia yeterli gelmezse samp simplex diye bir damla var o daha etkili ama geçici bir süre yaşıyorsun bu sorunları 2. Aydan sonra kalmamıştı bizde şu an 4 aylık olduk büyüme atakları ile başa çıkmaya çalışıyoruz 😊
Ebru-75 BenMathilda gazını çok rahatlıkla çıkarıyor bezleri çişli hep dolu dolu ama kakasını yapamıyor 😔
Ebru-75 BenMathilda zinco var elimde ama hiç kullanmadım gazını rahat çıkarıyor diye , kakasını yapmada yardımcı oluyor mu ?
Ebru-75 Gzdmnl elimde zinco var ama , uyurken bile huzursuz rahat uyuyamıyor günah içim sızlıyor, gazını çok rahat çıkarıyor ama kakasını yapamıyor 😔 zinco gaz çıkarmada etkin sanırım , kaka yapmasına yardımcı olur mu ?
BenMathilda Ebru-75 Zinco gaz damlasi evet ama biogaia bagirsak duzenleyicidir. Kaka yapabilmesi icin daha etkili yani. Fiyati biraz yüksek. Siz yine de zincodan eger doktorunuza danışarak aldiysaniz verebilirsiniz, rahatlaması açısından
Gzdmnl Ebru-75 ben kakası için sadece zeytinyağı ve bio gaia kullandım doktorumuz onu vermişti. Zinco gaz damlası kaka sorunu için işe yaramayabilir. En iyi gelen zeytinyağı oldu bizde bende sürekli zeytinyağlı yemekler tükettim verdiğim gibi çıktı Zaten ama doğal olması gerekiyor hazır markette satılanlar işe yaramıyor. Sancısı için bir de dut suyu denemeni öneririm kaynatıp ılıyınca emzik veriyorsan ağzına bir kaç sefer emziği batır ver rahatlar sana da iyi gelir ve süt yapıyor