Stellaa Kizlar 1.5 aylik anneyim ve emziriyorum. Hamileyken kimyasal urun kullanmamaya cok dikkat ettm makyaj yapmadim kremlerim sampuanlarim hep parabensiz falandi. Emzirirken de dikkat etmeye gerek var mi cok bilgim yok. Sutten gecebiliyor mu bu tarz seyler ? Sampuan alcam dikkat etmeli miym
VERA19 Stellaa Hiç şampuan krem gibi ürünlerden geçtiğini duymadım emzirirken,saçınıza kimyasal işlemler yaptırırsanız geçer diye biliyorum sadece🙂
Deletedmom277 Stellaa duş jeliniz önemli bence ve koltuk altı spreyini organik temiz içerikli seçmek gerekiyor
Tprk1802 Stellaa ben sadece gaz yapan şeyler yemiyorum, makyajmış şampuanmış o çok takıntılı bi durum gibi. Mor şampuanlardan felan uzak durdum ama makyaj parfüm vücud spreyi vucud kremlerimi hiç ihmal etmedim.sonuçta hamileydim ve ya emziriyorum bakımsız aslağğğ :)
elifiii Stellaa evet kozmetik veya dermakozmetik ürünler deri yoluyla kana karıstıgı için ( ilaçlra göre daha hızlı karısım oluyor) emzirme sürecinde de kullanacağınız kimyasallara dikkat etmenizde fayda var. Bitkisel kaynaklı olması da kimyasal maddenin masumlugunu göstermiyor. ben deodorant kullanmıyorum artık, sık sık temizlenmeye çalısıyorum. Parfüm çok nadir kullanıyorum. saç kremi yerine elma sirkesi kullanıyorum. eğer kullandıgınız ürünlerden memnunsanız emzirme sürecinizde de kullanmanızı tavsiye ederim
Stellaa VERA19 ben de bilmiyorum onu. Hamileyken geciyormus ama kullanmamistim hic oje bile surmemstm 😂
Tprk1802 Stellaa belki de doğrusunu yapıyon ama nası olsa 6 yaşında burger king yicek :) çikolata şeker hiiç saymıyorum :)
Stellaa elifiii memnun degilim 😕 sampuan ve sac kremi almak istiyorum ama biraz daha arastirayim o zaman. Sizin onerebileceginiz var mi ?
LiTeraRy Stellaa kiz takma bukadar hamileykende makyaj yaptim sampuanimi degistirmedim parfum sktm sadece temizlik malzemelerinden uzak durmaya calistim. Agir koku oldugundan simdide makyajimi yapiyorum parfumumu skiyorum sacimi yikiyorum ayni sampuanimla sadece evdeyken cok makyaj yapmamaya dikkat ediyorum cunku opup sariliyorum surekli kizima bulasmasin diye bukadar pimpiriklenmeyin birsey olmaz 🤦♀️😁
elifiii Stellaa ben bu noktada biraz uçta kalıyorum. yavaş yavaş minimalizm ve ambalajsızlaşma çalışması yapmaya çalışıyorum. elimdeki şampuanlarım bitince nopoo diye bir akım bile var bakalım kısmet 🙈( şehir hayatında kapitalizmin bir köşesinden kaçmaya çalışmaya benziyor ama işte ☺️) yves roche kullanıyordum dökülmeyi önleyici sanırım içerik değiştirmişler o yüzden birşey öneremem ama biyokimyageranne var içerikleri inceliyor öyle reklam derdi vs de yok.
LiTeraRy Stellaa canim bukadar cok korumaci olma yani demek istedigimi anlamissindir ilgilenme o bu konuda degil yani bukadar ince ayrintili yetistirme birazda akisina dogalina birak hanim efendininde dedigi gibi ilerde zaten burgerda yiyecek cikolatada hesabi kimyasallarada dokunacak koklayacak vucuduna surecekk 😁🤦♀️
Tprk1802 Stellaa ben güya hiiç yemedimmm paket gıda ağIma sürmedim.sigarayı hamile kalmadan 6 ay önce bıraktım vs vs ama bunun sonu yok bu sefer ruh sağlım elden gidiyodu :) şimdi tabiki yine dikkat ediyorum ama standart hayatımı yormadan.mesela saçımı hala boyamadım rejim yapmıyorum sütüm azalır die falan filan
LiTeraRy Stellaa bende yiyorum hepte yedimm halada yiyorum hamileyken ve dogumdan sonra tek yemedigim icmedigim seyler fasulyr gaz yapar diye kola falan icmedim ki fasulyeyide ilk defa bugun yedim kolayida 1 haftadir arada iciyorum canim cekiyor cunkuu 😁🤦♀️
YK_ Stellaa bide bana çok abartıyorsun diyorlar neleri düşünen varmış iyi örnek bidaha kimyasalla ilgili çevremden laf duyarsam senin postunu okutacam 😇😅
zeynepzeze İlerde kendi hür iradesiyle dikkat etmeyecek diye ben şimdiden bir şeylere dikkat etmemeyi doğru bulmuyorum açıkcası. Bu sebeple emzirirken, duş jeli, deodorant, parfüm kullanmadım. Duş almak daha hijyenik geldi bana. 🍀
LiTeraRy Ama. Sac boyama yada ne biliyim baska turlu seylerden kesinlikle uzak durdum kizim 3 bck aylik halada boyatmadim hamileykende simdide oje surmedim hamileyken agir kokular koklamamaya cok dikkat ettim (camasir suyu falan gibi) ama diger herseyi yaptim 🤦♀️
Hunili Stellaa kan meme bariyeri diye bir şey var yanlış hatırlamıyorsam o zararlı maddelerin süte geçmesini engelliyor