pnrdncr Merhabalar
Bebeğim 5 ay 23 günlükken sünnet oldu. Elhamdülillah bi sıkıntı yaşamadık ama çok araştırdık çünkü bu çok önemli bir konu. Size tavsiyelerimi söylemek için konuyu açıyorum.
Ümraniye Çakmak Erdem hastanesinde çocuk cerrahisi bölümünde Zafer bey sünnetimizi yaptı. Sağolsun çok memnun kaldık.
Lokal anestezi tercih edin mutlaka ki zaten zafer beyde oyle yapıyor sünneti. Genel istemedim hiç bi zaman çünkü tamamen uyutulması bir bebek için gereksiz hemde sünnet bi ameliyat değil küçük bi operasyon.
Lokal anesteziden once sakinleştirici verildi çünkü bebek artık hareketlenmişti. Sakinleştiriciyi popodan içeri şırıngayla enjekte ederek yaptı acıtacak bişey değildi. Lokal anesteziyide pipinin üzerinden iğneyle yaptı 10 dk uyuşur dedi. Emzirebilir miyim diye sordum emzirip getir dedi doktor. Tabi iğne yaptığında bastı çığlığı ama aynı aşı olur gibi oldu sonrasında bi sıkıntı olmadı. Emzirip getirdim hemen başladılar zaten sakinleştiricin etkisindeydi bebeğim rahat durdu. Bilinç açık lakin hareketleri kısıtlıydı. Yanına oturdum ellerinden tuttum hemşire bacaklarını tuttu doktorda 15 dk dan kısa bi sürede işlemi tamamladı bebeğimi kucağıma verdi😊 2 merhem 1 fitil yazdı. İlk gün 4 saat arayla kullandım 4 kez kullandım. 2.gün sabah fitil attım krem sürdüm her bez değişiminde. Karton bardağın altını kesip pipiye koydum beze değmesin diye. 1 numara büyük bez aldım bardak çok rahat duruyor oyle. Bugün 3.gün ve merhem sürmüyorum sadece batikonla dezentekte edip bezi kapatıyorum bardakta koymuyorum. Çok şükür rahatladı
Yarında banyosunu yaptırıcam 3 gün banyo yasaktı. Dikişler kendiliğinden düşecek. Bu perşembe kontrole götürücez bu kadar 😊 korkmayın yani.. ben çok korktum çok araştırdım ama korktuğum gibi değilmiş rahat olmak en iyisi 🌸🌸