Merve2344 Kızlar bilen varmı. . . Bizim kırkımzn çıkması bayrama denk geliyo.. İki gün önce yapacaktık oda arefe gününe denk geliyor. Yanı her türlü yasaklara denk geliyor o yüzden. Kaynanam gelemeyeceği için. 37. Günü gelip yıkayacak. Sizce olurmu öyle. . .
Mom0870 Merve2344 olmaz bacım. Zaten kırk uçurmanın islamiyetle alakası yok. 40ında yıka sende duş al abdest al adet yerini bulsun. Virüs var otur evinde sağlıkla kal 💗
minikbirbal Merve2344 bizimde pazartesi günki yasağa denk geldi eşimle Beraber yıkadık sonra kendimde abdest aldım kızımı güzelce giydirip fotoğrafını çektim anısı olsun diye ve bitti. Yasak olmasa bile kimseyi cağIrmazdımda gitmezdim de zaten dini gerekliliği olan bir şey değil sadece bir gelenek 😊
Seda_123 Merve2344 Ben kendim yıkadım çocuğu sonrada kendim duş aldım kimseye ihtiyaç duymadım 40 ında kendin hallet bence kimse gelmesin şu dönemde
Merve2344 @minikbirbal ayy değişik adetleri var bu tarafın bende yeni öğrendim. . . Yorgan yüzü çarşafı yıkanıyormş annenin bebeğin. O an üzerindeki kıyafetleri felan. Bebek yıkandıktan sonra daha odasına geçemezmişim kendim de banyo yapana kadar. . . . Benim eşim de çalışıyo olduğu için mecburen babaannesi gelecek işte 😑😑
minikbirbal Merve2344 ilginç evet olabiliyor öyle adetler 🤷♀️ Kayınvaliden evinden çıkmıyorsa genelde sorun yok ama nacizane fikrim eğer covid-19 çok umursamıyorsa maske takmasını rica etmelisin sonuçta yakın temasta olucakk
Merve2344 @minikbirbal ama yine kirkinci günü tekrar abdest almayı felan düşünüyorum tekrar kırk çıkarma yapmayı. Bu defa kendim
Merve2344 @Seda_123 bizim adette bebeğe de abdest aldırıyoruz mesela ama bugün kaynanam aldırmadı abdest. , ben kırkıncı günü abdestini felan aldıracağım tekrar yıkayacağım. Dua okuyup tesbihe felan