Nurhiram Merhaba anneler dün video izleyerek kendim bebek peyniri yaptım fakat yengem bebeği zehirlediğini arkadaşının bebeğinin bu şekilde öldüğünü söyledi. Böyle bişey mümkün mü
yakupcan Nurhiram yengeniz genelde nasıl bir insandır? çevresindekileri korkutmayı seven, iyi bir şey yapmayı cabalayanlari engelleyen biriyse duymayın. peynir hakkında bilgim yok
oglunasik1anne Nurhiram Tövbe yarabbim yengeniz saçmalamış bence sütle yapiliyo sonuçta ne gibi bı zararı olabilir ki .
Derin17 Nurhiram küçükken annem yapardı evde çanak çanak, neden zehirlesin. Taze sütten brusella hastalığı geçebilir diye bekletilmesi hemen tüketilmemesi gerekiyor diye bir bilgi aklımda kalmış, pastörize sütlerden zaten zarar gelmez bu yönde
Minnos_31 Bende yaptim hicbirsey olmadi bozulan peyniri mi vermis bebege yogurt mayalar gibi labne koyup mayaladim suzdum ben ertesi gun tek dikkat edilemsi gereken nokta 4 5 gun icinde tuketmek max bir hafta cabuk bozuluyor az yaparsan sikinti olmaz ben yarim kiloluk kavanozda yapiyordum
Smrenes Tadına bakın çok zor bişey değil bozulduğunu renginden tadından anlarsınız mesela ekşidiğinde yedirmeyin rengi yeşile dönünce falan.. Onun dışında niye zehirlesin 🙄 süt alerjisi falan olur o zaman zehir değil ama sıkıntı olur tabi.. Yengenize bakmayın.
Nurhiram Smrenes okuduğunuzu anlayın anladığınızı okumak yerine bozuk peynirin zehirleyeceğini bilmeyen yoktur sanıyorum 😂teşekkür ederim 🙏🏿
calikusuu Nurhiram Eğer sütü kaynatmadan peynir yapacaksanız salamura yapmanız gerekir .Brusella ya neden olan bakterisi bulaşmasın diye. Kaynatacaksanız yaptığınız peyniri 1 hafta içinde tüketin ve buzdolabında muhafaza edin . Bunları yaparsanız sorun olmaz .
Ikra08 Nurhiram hayır canım hiç duymadım bende yapıyorum 5 günde bozuluyor saten korkusundan hemen anlarsın 5 gün sonra yenisini yapıyorum hemen
MarlaSinger Nurhiram zehirlemeden kastı brucelladır, brucella iyi kaynamayan sütte olan bir bakteri türü diye biliyorum özellikle peynirde oluyor. İyi kaynatın uzun süre bir şey olmaz. Bende kendim lor peyniri yapıyorum bi sorun olmadı hiç
Balbocegi Nurhiram peynir mayasi kullanıldığın da ve dozu fazla kaçtığın da zehirlenmelere sebep oluyormuş. Belki bundan bahsetmek istemiştir
Susamm Nurhiram buzdolabinda 28363622828 gün beklerse tabi zehirler. Onun dışında hiç duymadım peynirden zehirleneni.
Smrenes Nurhiram okuduğumu anladım anladığımı yazdım hatta yazdığımı tekrar okudum bunu yazmanız için Bi sebep bulamadım.. Atar yapmanız gereken bişey yok.. Eminim siz de biliyorsunuzdur ben zehir olmaz açısından açıkladım neyse ya..
Nurhiram Smrenes ozaman anladığımız açıdan yazınız 😂 ayrıca ne atarı canım yetişkin insanlarız şurada 🧡
Aurora0 Nurhiram evde lor peyniri yapabilirsiniz ancak beyaz peynir yapmaya çalışmamak gerekir. Beyaz peynirin yapımı çok uzun sürer evde yapmaya uygun değildir ve çok hassas ölçüleri vardır zehirler derken bundan bahsetmiş olabilir aynısını bana anneannem söyledi ama lor peyniri yapabilirsiniz bebeginize yaptığınız yoğurda limon damlatip keserek.