Cemre20 Kızlar bebeğim 3 aylık sadece mama ile besleniyor inek sütü alerjisi den şüpheleniyorum bu durumu yasayanlariniz varmı belirtileri neler acaba
Araseymen Cemre20 bu konuya nerden vardınız.alerjisi belirtisimi oldu bebeğinizde? Hangi formül mamayı kullanıyorsunuz?
Cemre20 Araseymen yüzünde serpintiler oluşuyor geçiyor kilo alımı yavaslamis inanılmaz huzursuz uykuya çok fazla direniyor kusmasi var alerji testi yaptırdık çıkmadı ama bugün doktoru testte çıkmasa bile alerjisi in olabileceğini söyledi haftaya cuma tekrar gidecem kilo alımına bakicak yaşayan varsa tecrübelerini sormak istedim
Deletedmom277 Cemre20 Kuzenimin kızı çok ağlardı. Sadece biberonla bir şey içtiğinde susardı anne sütü alamamıştı. Huzursuzdu sürekli ve çok kısa uyurdu. Yüzünde döküntüleri olmuştu bir kere 3 aylıkken alerjisinin olduğunu anladılar özel mama verdiler. Çocuk resmen sustu
Araseymen Cemre20 olabilir canım belirtiler tutuyor ama benim oğlumda kusardı belki mamadan kaynaklıdır değiştirmeyi denedinmi hiç bebeklerde çoğu mama tepki verebiliyor benim bebeğimde sma mamada kusardı hep çıkarırdı ama similac kullanmaya başladık sorunumuz çözüldü olmadı allerjik bebekler için mamalar var onlardan alıp kullan bebeğin tepki veriyorsa verme hangi mamayı veriyorsan.
Cemre20 Deletedmom277 mama çözüm oluyor yani İnş çocuğum biraz rahatlasın perişan oldu ya çok üzülüyorum 😔
Alpemrem Merhaba geçmiş olsun. 20 aydır alerjiilletiyle uğraşıyoruz. Alerjinin bi çok belirtisi vardır Kusma, vucutta kızarıklik, mukuslu , kanli dışkılama , gecmeyen egzamalar , Gaz , meme reddi gibi…. Bunalrın hepsi veya bi kaç taneside olabilir.
Alpemrem Çocuk doktorları bu konuda yetersiz. Gaz için damlalar egzama için kremler kusma için reflu ilacalri verip gönderiyorlar. Mutlaka Çocuk alerji ve umminoloji uzmanına görünün.
Cemre20 Alpemrem evet Bi sürü ilacı oldu çocuğun sinirlenmeye başladım küçücük daha bu kadar ilaç anlamsız sizin bildiğiniz iyi bir doktor varmı ben istdayim
Alpemrem Cemre20 Ben Ağrı ’dayım Alerji doktoru için Van’a gidip geliyoruz. Doktorumuzdan çok memnunum burda 11 ile bakan tek doktor. Tabi siz daha şanslısınız araştırın mutlaka iyi bi alerji doktoru bulacaksınız. Diyet verilecek diyetle beraber zamanla tüm şikayetleriniz azalacaktır
Cemre20 Alpemrem cnm bugün olayı çözüme kavuşturdu evet yanilmamisim alerjisi varmış doktor neocate alerji maması yazdı ama tadı çok kötü pek içmiyor kızım siz nasıl veriyorsunuz acaba
Alpemrem Cemre20 Geçmiş olsun. Amino asit bazlı mamalar iki gruba ayrılıyor neocate ve aptamil. BIZ aptamil kullanıyorduk fakat neocate hakkındada az çok bilgim var. Metalimsi tadı olduğu için her çocuk beğenerek içemiyor malesef naptiysam oğlum bir yudum içmedi. Doktor’un önerisi ile vanilya şurubu damlatıyordum. Aromasini degistiriyordu azda olsa icerdi. Onerdigim bi cok annede faydasini gormus isterssniz vanilya surubu veya pekmez deneyip tatlandirabilirsiniz
Cemre20 Alpemrem bende öyle yaptım o şekilde içti çok saolun ama sanki biraz fazla kusmaya başladı herseyde huylanir oldum artik