CemileF Merhaba, 20 günlük bebeğimin dilinde pamukçuk var. Doktorumuz karbonatlı su yapıp tülbetle dilini temizlememi söyledi ancak ağzı o kadar küçük ki serçe parmağımla bile diline ulaşamıyorum. Önere bileceğiniz başka bir yöntem var mı?
asafoglum CemileF Canım benim bebeğimdedr var parmağıma gazlı bezi sarıp yapıyorum ama kulak çubuğuna gazlı bezi sarıp yapabilirsin sen serçe parmağın girmiyorsa.
asafoglum CemileF Birde emzik emiyorsa ve biberon kullanıyorsa sıcak suda çok iyi şekilde sterilize et.Emiyorsa seni göğsüne bulaşmasın dikkat et sana bulaşırsa ağrı sızı çok yapıyor göğüsünü iyice temizle bakım yap.Günde 1-2 karbonatlı suyla temizle dilini
EsraAltay CemileF benimde 23 günlük bebeğim oda pamukçuk oldu kulak çubuğuna gazlı bez sarıp karbonatlı suyla sildik geçti 2 3 güne korkuyordum yapmaya ama korkulacak birşey yokmuş yaparken ağlıyor ama susuyor sonra
CemileF asafoglum beni emmiyor malesef sağıp veriyorum. Mamajoo’nun sterilizasyon aleti var her seferinde önce yıkayıp sonra onda sterilize ediyorum biberonları. Geçen sene çok fazla antibiyotik kullanımı nedeniyle bende de olmuştu hatta profesörlere kadar göründüm geçmeyince. Çok ciddi bir rahatsızlık değil çok şükür.
asafoglum CemileF bnide emmiyor biberondan kaynaklı oluyor en çok zaten.Ama be kadar sterilize etsekte oluyor karbonatlı su tek çaresi çok canı yanıyordur yavrunun
CemileF asafoglum enfeksiyon olmadığı sürece can yakıcı birşey değil kendimde ee olduğu için çok iyi biliyorum. Ben de karbonatla temizliyordum dilimi
CemileF EsraAltay günde kaç kere sildiniz. Ben doğru düzgün yapmadım. İki gündür günde bir kere yapabildim. Bir de su-karbonat oranınız ne? Doktor bana yarım çay bardağı su bir çay kaşığı karbonat dedi.