Tulayaras Bebeğimin besin alerjisi var ve doktor bana bir çok öğün yasakladı benim gibi olanlar neler yapior ben süt ürünleri ve süt. Tahin ve susam Salca Domates Kabuklu kuruyemiş Soya Dana eti Balık Katkılı ürünleri ( bogrek ıvır zıvır… Vs) yasakladı 😒😒😒😒
Yigidom Tulayaras bizimde süt ve süt ürünleri ama dikkat ettim snki kakaoda alerji yapıyor onuda kestim böyle böyle çoğalacak sanrm benim listede🤦🏻♀️
morsevenfilolog Tulayaras İnek sütü, keçi sütü ve avokado alerjisi var kızımın. 6 ayı geçkindir diyetteyim. En küçük kaçakta bile belli ediyor kendini. Çok dikkat etmek gerekiyor. Allah yardımcınız olsun.
Tulayaras mayis_kralicesi belirtileri yüzünde kızarıklık nokta nokta egazama oluyor popsuna kadar vuruyor poposundada oluyor nokta nokta kırmızı sonra huysuzluk kakasini balgamlı yapiyordu ihsal di ne yersen yüzüne vuruyordu … Egzama diye çok gittik doktara da oda Konya’da ki başkent hastanesinde ki yenidoğan bebek doktoruna götürdük çok şükür o bildi alerjisi olduğunu kakasindan test yaptılar bağırsaklarında alerji çıktı ve bana kocaman liste 😒😒
Zeynepazram Tulayaras @morsevenfilolog icine pekmez veya vanilya surubu katan varmıs bizdede alerji var diyet yapıyorum rota asısının 2. Dozunu vurdurma dedi dr sizdede vurdurdu mu
morsevenfilolog Zeynepazram Pekmezi denedim ben ama öyle de içmedi, vanilya şurubunu denemedim açıkçası. Rota aşısının 2 dozunu da yaptırdık. Beni doktorum yönlendirmedi. Ben bilseydim yaptırmazdım. Belki de rotadan sonra bu kadar azdı alerjisi. Bilemiyorum. Üstelik 3. aydan beri doktora söylüyorum bu çocuğun bence alerjisi var diye. 😞
Tulayaras Zeynepazram ben vurdurmadim ebe dedi vurdursan dahi virus kapar ama hafif atlatadabilir deyince vaz gectim
dertlikerkenez Berii 5 haftadır süt diyeti yapıyorım kakaolu kek yaptım ve iki gündür onu yiyorum yorumunuzu görünce ödüm patlayarak evdeki Pakmaya kakao paketinin içindekileri okudum ve içinde süt ve süt ürünleri yer almıyor çok şükür
Berii Tulayaras dün gittiğim alerji doktoru herşeyi birden nasıl kesiyorsunuz diye haşladı beni, katı diyete karşıyım parça parça takip ederek çıkarırız dedi 🥴
Zeynepazram morsevenfilolog bende sanki ilk dozdan sonra alerjisi böyle yogunlastı 2. Dozu olmadı diyede icim rahat degil aslında ama sanırım icinde yumurta embriyosu var asının
Sedadncr Benimde bebeğimde alerji çıktı boynunda koltuk altında ve poposunda var banada süt ve süt ürünlerini yasakladı sonra baktık geçmedi yumurta, susam, fındık, çilekte yasaklandı ama öyle çokta geçmedi daha
Canangun Tulayaras benim bebeğimin de süt alerjisi var bizede süt ve sut ürünleri kırmızı et yumurta kuruyemiş paketli gıdalar yasaklandi
morsevenfilolog Zeynepazram O konuda pek takip edemedim ne yazık ki çünkü dediğim gibi bilgim yoktu. 😞 Yaptırmış bulunduk bakalım inşallah sorun yaşamayız. Hala diyetteyim ama sorun görünmüyor şu aşamada.