Eğer ki bebeginizde pamukcuk varsa malesef bazen ilaç da karbonatlı su da fayda sağlamayıp daha kötüye sebeb olabiliyor. Benim ki sadece tecrübeyle sabit
Malzemeler
1.Maden suyu
2.Gazlı bez
Gazlı bezi baş parmağınıza dolayın ve maden suyunun döktüğümüz bir fincana parmağınızı içine banıp biraz sert şekilde dilin üstünü yanlarını yanakların iç kısmını ve damagini güzelce temizleyin bunu günde 3 4 kez tekrarlayabilirsiniz. Aynı gün bilr çok fark gordunuzu farkedeceksiniz. Inşallah sizin bebeklerde de işe yarar.
Peki neden maden suyu içinde bikarbonat sülfat klor florür sodyum ve birçok mineral var dikkat ederseniz başta saydıklarım temizleyici şeyler. Bunu nasıl tecrübe ettiğini de soyleyim ben hamileyken grip olmuştum ardından dilim pamukcuk olmuştu ablam karbonatlı suyla temizlemeli ben bunu yanlış anlayıp dilimi maden suyuna diş fırçami koyup dilimi iyice fırçalamıştım banıp banıp aynı gün dilimi tertemiz yapmıştım . Şimdi bebeğinin dili pamukcuk olmuştu karbonatlı şu kullandim olmadı mikostatin kullandim olmadı aksine daha kötü yaptı bugün aklıma bunu yaptığım aklıma geldi hemen bugün 3 4 kez maden suyu ile temizledim dilini ve sonuç dil tertemiz oldu.