star_ana Merhaba hanımlar bebeğinizin gelişimi nasıl ? 15 Aralık benim oğlanın doğum tarihi dönmeye başladı. Sanırım diş çıkarmaya hazırlanıyor sürekli elleri ağzında. Çok hareketli sizinkiler neler yapıyor ? Ek gıdaya geçtiniz mi neler yapıyorsunuz?
Zk95 star_ana 20 Aralık bizimde uzun süredir çok rahat dönüyo çok şükür iki türlüde. Salya ve eller sürekli ağızda kaç aydır ama gelen giden yok henüz😊 tadımlara başladık 10 gündür falan sadece mama ile besleniyoruz kilo alımı da az doktor tavsiyesiyle başladık bakalım
Asaf01 star_ana 2 aralık bizim de dönmeye başladı rahat dönüyor dişleri kaşınıyor henüz çıkmadı yemek sularından tattriyoru m meyve puresi falan veriyorum cok nadir de günde 3 tane falan cici bebe
Eslemssmom star_ana 26 aralıkta dogdu kızım sürekli huysuz herseyi ağzına götürüyor arada yürütece koyuyorum anne sütü alıyor ama bi haftadır günde üç dört çay kaşığı kendim mayaladagım yoğurttan veriyorum üstüne iki üç çay kaşığı su veriyorum
Kuzey-41 star_ana benm oglumda 7 aralik cok hareketli hem yuz ustu hem sirt ustu donuyor 4,5aylikken ek gidaya basladim emmedigi icin
star_ana Zk95 Bende doktora görünmeden başlamak istemedim ama ufak ufak eline bişeyler veriyorum dönmeye başlayınca çok sevimli oluyorlar ya ☺️
HamzaaaSelimmm Zk95 aynı gün doğmuş çocuklarımız bizimde eller sürekli ağızda ama gelen giden yok, iki tarafa yarım dönüyoruz tam yüz üstü dönmedik daha ☺️
Mina19 19 aralık bizimde doğum tarihimiz. Biz sadece sola dönebiliyoruz sağdan henüz başaramadık😬 anne sütü aldığı için 6. Ayında geçicez ek gıdaya. Ama yavaş yavaş mama sandalyesi, tabak önlük vs bakmaya başladım😌 mama sandalyesi araştırdınız mı hiç?
star_ana Mina19 yok hiç araştırmadım mama sandalyesi benim ablamın çocuklarından kalan var bitane en basit olanlarından ama o olmasaydı yine basit bişey alırdım ikeadakiler gibi mesela silikon önlük aldım önü cepli olanlardan tabak kaşık ve alıştırma bardağı bakıyorum bende bu aralar vakumlu tabaklar güzel duruyor
Tosuncuk44 _sutepe34 _sutepe34 benimde 07.12.2019. Çok huysuzşaştı sürekli ağlıyır. Eline oyuncak bişey veremezsin kesinlikle .ağzına götürüyor sonra Çıldırırcasına ağlıyır. Bende sadece eline buz dolabı poşedi veriyorum . Diş için damak kaşıyıcıdan başka bişey kullanıyınuzmu
Mina19 star_ana evet oioi diye bi markada gördüm vakumlu tabak bende ondan alıcam büyük ihtimal. Mama sandalyesinde vakit geçirebilirse iyi bi şey almak istiyorum ama ya hiç oturmak istemezse diyede korkuyorum o kadar para boşa gidicek🤷🏼♀️
Arastulin Benim oğlum 23 aralık doğumlu 2 aylıkken başladı ellerini ağzına götürmeye üst damağı baya şişmiş alt hafif yüz üstü dönüyor yaklaşık 1 aydır ama öyle kalıyor geri dönemiyor normal mi acaba emmesi çok az 2dk fazla uzun sürmüyor
star_ana Arastulin bence normal bizimkide hep yüzüstü seri şekilde dönüyordu ama sırtüstüyken hiç dönmüyordu sonra bigün sadece bi defa döndü ertesi gün bibaktık çocuk güldür fıldır oradan oraya dönüyor zamanı vardır daha ama başlayınca çok hareketli oluyor 2 dak az gibi sanki bende emmeyince kandırıp veriyorum önce emziği verip sakinleştiriyorum sonra çekip tekrar mememi veriyorum valla süreyi uzatmak için uğraşın derim biraz ama doyduğunu hissediyorsanız belkide ona yetiyordur
Musab34 Arastulin benimde oğlum oyleydi 20 araluk doğumluyuz daha yeni 3 gundur duzeldi. Emmek istemiyordu arayi baya aciyordu emsede 3 dakka. Elhamullillah 3 gundur iyiz.. normalde cocugum ayda en az bir kilo aliyordu. 2 aydir 1 kilo almis boyu uzamıs millet zayiflamia diyor moralim bozluyor.. ama duzeldi cok sukur toplar yine zayif degil 7700 idi en son ama basta cok gelisti simdi boyle olunca milletin gozune batiyor.. sadece anne sutu aliyoruz bizde.. tadimlamalar yapiyoruz arada
zuzula Bizde 24 aralık doğumluyuz bir şey merak ediyorum kilo artışınız bu ay ne kadar oldu bizim biraz az olmuş da acaba ek gıda zamanımı geldi diyorum kendimce
Asaf01 zuzula ben kilosunu hic tartramadim dışardan Iyi gibi görünüyor ama cok az emiyor mesela ve benim gözümde hep ac 😅
Mina19 zuzula 4. Aydan sonra yavaşlar demişti bizim hemşiremiz. Hareket arttığı için çabuk yakıyorlar sanırım
star_ana zuzula bu ay daha götürmedim doktora ama geçen ay 1 kiloya yakındı yavaş yavaş düşer aldığı kilo çok kafaya takmayın derim doyduğundan eminseniz gelişimi iyi gidiyorsa sıkıntı yoktur
star_ana Mina19 genelde çok oturmuyorlar ya bide o basit olanların içine minderler oluyor trendyolda falan var sanırım bide ondan alsam yeter gibi geliyor bana keşke az orada otursalar da bizde azıcık işimizi yapsak 😁
Mina19 Eslemssmom yürüteç için erken değil mi? Bizimkide sürekli oturmak istiyor artık oturtuyorum emzirme yastığına koyup ama erken diyede korkuyorum
Arastulin star_ana doğduğundan beri böyle sağıp veriyordum çok zor bir bebek yemesi az kilosu da az dedi doktor ayda 400 gr almış sadece sık emzirmeye çalışıyorum ama çok kısa emip bırakıyor sonra tekrar alıyor 5 saniye emip bırak sonra tekrar al hep böyle tekrarlıyor
Eslemssmom Mina19 bizimki ayakta durmak istiyo sürekli onun için yemek yaparken falan koyuyorumaz az iki haftadır az az da oturtuyorum
Zk95 HamzaaaSelimmm bizim biraz erken dönmüştü doktor öyle demişti. Destekli falan oturtuyo musunuz peki ben arada deniyorum ama erken mi acaba
HamzaaaSelimmm Bizimkini bende kanepenin köşesinde destekli oturtuyorum gün içinde daha tam oturamıyor zaten baş kontrolü tam değil. Çok sıcak memlekette olduğumuz için dünden itibaren su vermeye başladım arada da içtiğimiz çorbalardan dilinin ucuna değdiriyorum artık yediğimize içtiğimize bakıyor çünkü ☺️
Mina19 HamzaaaSelimmm bende ara sıra veriyorum su. Zaten bi zararı yok sadece anne sütü yerine suyla mideyi doldurmayın diyordu doktorumuz.