Fatmaaguvn Kızlar 6 buçuk aylık olacağız puan 5 aylıkken taşımlara başladık artık yumurta sarısı dahil herşeyi tattırdım 2 öğüne geçmek istiyorum ama kahvaltılık çok fazla tarif bulamadım.tadımlar bittikten sonra nasıl bi kahvaltı öğünü oluşturmaya başlayabiliriz tecrübelilerden fikirler alabilirmiyiz 🙋🏼♀️☺️
Mom567 Fatmaaguvn yumurta sarısı muz labne pekmez 👌🏻 Ben mama da katıyorum labne kullanmıyorum alerjimiz var diye onun yerine bebek bisküvisi kendim yaptım onu koyuyorum
Rainbowpath Kabak, patates haşlayıp çatalla ezip içine çok eser miktarda nane, (ben kimyon da ekledim minicik), ekleyerek az zeytinyağı ile tavada çevirebilirsiniz. Ay başından itibaren kabağı rendeledim içine minik soğan rendeledim, yumurta sarısı, tam buğday unu ekleyerek mücver yaptım. Üşenmezseniz havucu da haşlayıp içine ekleyebilirsiniz. Kahvaltı için ağır olmayacak olan brokoliyi haşlayıp biraz yoğurda batırıp eline veriyorum kendisi yiyor. yine kahvaltıda bunların yanında, salatalık rendeleyip verebilirsiniz. Ben blw ile ilerlediğim için dışını soyup içinin sulu ve çekirdekli kısmını eline veriyorum yiyor. Tüm bunların yanına da ıhlamur veriyorum çay bardağında 2 parmak kalınlığında. Ilık veriyorum ıhlamuru. İlk zamanlar alıştırma bardağı ile başladım şimdi normal bardağı tutarak veriyorum çok sevinerek içiyor.
Rainbowpath Bir de ev yapımı lor veya labne verebilirsiniz. Yukarıda saydıklarımın içine lor da ekliyorum. Peyniraltı suyu da çok faydalıdır. Pankeklerine mücverlerine çorbalarına ekliyorum
Rainbowpath Fatmaaguvn hayır ilk zamanlar püre gibi yapıyordum içine lor vs kattığınızda ve suyunu da sıkmadan yapınca ki hala da sıkmam sularını gayet akışlan oluyor. Tavad biraz çevirerek pişirip veriyordum kaşıkla. 8. Aydan sonra ben pankek gibi şekilli yumuşak kıvamlı yapıp eline vermeye başladım
Neib Ben 1 yumurta sarısı,1 tatlı kaşığı labne,1 tatlı kaşığı lor,1 çay kaşığı tereyağ şeklinde veriyorum canım eğer süt ürünleriyle beraber pekmezi kullanırım dersen 1 çay kaşığı pekmezde ekleyebilirsin bende arada katıyorum
Fatmaaguvn Neib lor denedim oldu da labne olmadı ya 😬 bide çalışıyorum ev işleri yoğurt ek gıda iş derken zorlanıyorum valla.önerebileceğiniz labne var mı
Neib Bende evde yapamıyorum canım hazır alıyorum loru marketten açıktan kiloluk alıyorum buzluğa koyuyorum azar azar birer küçük kase çıkarıyorum birkaç gün gidiyor labne olarakta Pınar labne alıyorum memnunum yoğurt olarakta başlarda kendim yapmaya çalıştım bulunduğum yerde köy sütü bulmak çok sıkıntılı bulunca da 5 er kg halinde satıyorlar aldım birkaç defa fazla geldi bazen ekşidi pes ettim zaten hiç yemedi de o yoğundu midesi ekşiyordu geri çıkarıyordu sütaşın babymix yoğurdu var onu aldım severek yiyor midesinde herhangi bi ekşimede yapmadı