Alyayazmeral İlk olarak kendine şunu sormalısın canım;
-bebeğine yemek yediren anne mi olmak istiyorum?
-bebeğini besleyen anne mi olmak istiyorum?
Ben kesinlikle bebeğe o verilmemeli bu verilmemeli diyen biri asla değilim ama oranın iyi kurulması gerektiğine inanıyorum.
Benim oğlum 8 aylık,
Sabah kahvaltısında 1 buçuk aydır 2 tatlı kaşığı irmik bir tatlı kaşığı pekmez yarım muz ve 1 çay kaşığı zeytinyağı karıştırıp veriyordum. İrmiği önce pişiriyorsun elbette. Şimdi 3 gündür kibrit kutusu kadar peynir iyi pişmiş yumurta sarısı bir tatlı kaşığı pekmez ufalanmış ekmek zeytinyağı ve biraz sıcak su karıştırıp bunu yediriyorum.
Zeytinyağı çok önemli. Yapı itibariyle anne sütüne en yakın olan şey hergün 1 çay kaşığı vermelisin yoksa kabız olur.
Öğlen tepeleme yemek kaşığı yoğurdu elma armut muz ne meyve varsa birinden ekleyip veriyorum.
Akşam yemeğinde başlarda sebze haşlayıp ezip vermeyi çok denedim ama istemedi bizim yediğimiz çorbaları artık tuzunu çok az katarak yapıyorum ve ona da yediriyorum ekmek ufalayarak. Küçük bi kase çorba yediriyorum.
Bunun dışında, brokoli kereviz ıspanak patates havuç soğan sarımsak dondurdum ufak poşetlerde porsiyon porsiyon. Bazen bundan haşlıyorum ilik suyuyla blenderdan geçirip püre olarak, yoğurda katarak, 1 yumurta sarısı 1 kaşık tam buğday unuyla tavada pişirip krep yaparak, bu krebe peynir sürerek yada bu krebi çorbalarına ekleyerek yedirdiğim oluyor.
Bebe bisküvisi bazen muhallebilerine katıyordum eskiden artık hiç katmıyorum. Bazen kendisi ağzına götürmeyi yemeyi öğrensin diye önüne bikaç tane koyuyorum ne kadarını yiyor ne kadarını parçalıyor belli değil 😊
Bu hafta ilk defa balık yedirdim, önceki hafta kıyma, ondan önceki hafta da tavuk yedirdim çok az miktarlarda. Bunlar ağır gelebilecek şeyler.
Umarım faydalı olmuşumdur :)