Bahar_ merhaba ben 4,5 aydır neredeyse süt ürünlerini falan hepsini kesmiştim ufak olduğu için test yapmak istemediler ama 15-20 gün önce bu konuşmalardan sonra istanbuldan Antalya ordan da Ankara falan derken oğlumda boynunda ve bacağında kırmızı pütürlü lekeler çıktı ister istemez korkuyor insan birinden birsey mi bulaştı oldu etti diye . Kendi doktorumuz önemli bir şey değil dert etme dedi gittiğinde boşuna kan alacaklar falan dedi tabi o sıra Ankara’dayım içim rahat etmedi özellikle çocuk alerji bölümüne gittim oradaki doktor alerji ama test lazım dedi tabi kan aldılar kandan birsey çıkmadı kolundan nokta nokta işaretleyip testler yaptı. Sonuç inek sütü alerjisi ve bir sürü şeye alerjisi yokmuş 🙈 ne kadar kesin testler tabi bilmiyorum ama kendi doktorum o zaman da demişti bir sıkıntı Yok diye. boşuna sevdiğim şeylerden mahrum etmişim. Şu an tüketiyorum herhangi bir sıkıntı yaşamadık anne sütü alan çocuklarda bazen görülebiliyormuş. Kendi Dr m dışında 2 Dr daha gördü biri Prof tu. Gaitadan da bir sürü test yaptılar. Onda da bir sıkıntı Yok. Tabi tekrarlarsa ihmal etmem. Zaten alerji testlerine 15 günde bir devam ediyoruz. Yüzündekiler pütür pütür kırmızılıksa eğer silmeyin yıkayıp hafifçe kurulayıp bir tane ürün vardı onun için nemlendirmek için ismini hatırlamıyorum ama drlar genelde onu veriyor onu kullanın. Genelde memeler terliyken emzirme sırasında oluyor. Siz de memenizi hafifçe yıkayın o kırmızılıklar geçecektir. Sürekli memeleri yıkıyorum ben çocuğunda bir kaç kez ağzını falan yıkıyorum hiç olmadı. Ama arkadaşımın ki de aynı sizin gibiydi o da düzenli yıkayınca geçti onun ki bir de o kremi kullandı. Geçmeyen Konak kulak arkası yarası ve mukuslu kaka belirtileri oluyor süt alerjisinde en çok görülen. İçiniz rahat etsin diyorsanız tavsiyem iyi bir çocuk alerji doktoru bulmanız. Hemen yapıyorlar testleri. Çooook uzun yazmışım baya hikaye gibi kusura bakmayın 🥰