yakupcan merhaba değerli bilgilerinize ihtiyacım var oğlum 4.5 aylık hep kusma oluyordu az az bu zamana kadar ama yakın zamanda daha çok yoğurt şeklinde ve biraz daha fışkırarak çıkıyor. huzursuzluğu vs başka bir sıkıntısı yok çok şükür. ama günde 3 4 kez bu şekilde kusuyor. kusup yutması sonrası hıçkırık hep çok oluyordu hala bu şekilde olmaya devam ediyor. çikolata yiyordum kestim 2 gündür ama aynı şekilde devam ediyor. biraz kendimi yorgun hissediyorum, eşimle de hafif limoniyiz ondan olabilir mi? ya da üşütmekten? benim polen alerjim var, ondan olabilir mi? bu nedir? bunun sebebi nedir? ne yapmam lazım? bilgi verebilirseniz çok minnettar olurum.
Aybars_43 Reflü bebeklerde oluyor, bizde de var malesef. Bugün doktora gittik gaviscon şurup verdi işe yarar mı bilmiyorum, 6 aya kadar sürebilir dedi. Emdikten sonra hemen yatırmayın, 10-15 dk dik pozisyonda tutun ve reflü yatağına yatırın.
yakupcan Aybars_43 Dr.Osman Gönülal 3 aydan sonra fizyolojik değildir artık deyince endişe ettim. emdikten sonra olmuyor ama bu sorun. emdikten sonra dik tutma sebebi emdikten sonra kusmasın diye mi? gazını çıkarıyorum zaten 5dk dik tutuyorum ama bilemedim Çok teşekkür ederim cevabınız için
Aybars_43 yakupcan bizimki her emmeden sonra kusuyo ve geceleri kusmuk genzini tıkadığı için yutana kadar rahat uyuyamıyo. Sizinki günde 3-4 defa kusuyorsa reflü değildir belki normaldir. Dik tutmanın sebebi sütü sindirsin geri gelmesin diye.