Seboss12 bana kalirsa egitim tabi onemli ama bir noktada bebegin karakteride etkili diye dusunuyorum. ben cok fazla kasmadim tek yaptigim dogdugundan beri gece gunduz ayrimini ogretmek oldu. şöyle ki geceleri kaka yapmadiysa bezini almadim hic konusmadim isik yakmadim. sadece emzirdim veya mamasini verdim geri yatirdim. yenidgoanken uykuya meyilli oldugundan zorlanmadim buyudukcede alismis oldu. ilk zamanlar gazliydi kucakta sallayark uyutuyordum saatlerde pis pis yapardim. kizim 3 aylik oldu ve yanina yatip koluma yatirip pis pislamaya basladim. sonra eline uyku arkdasi bez oyuncak verdim kolumda pispislamaya devam ettim. suan 4 aylik ve yatagina yatirip emziginj ve uyku arkadasini verip basinda bekliyorum. imm imm yaparak kendi kendine uyuyor. gunduzleri bazen huysuzlugu tutuyor gene salliyorum kucakta. ama gece hic problem yasamadim. ama bence bu bebegin mizaciyla alakali benim kizim uykuyu seviyor en azindan gece uykusu. benden 2 ay once dogum yapan kuzenim aylardir rutinler beyazgurultuler vs denemedigi kalmadi. hala 1.5 saat ugrasir odada uyutmak icin. ben egitim vermedim ama o aylardir vermeye calisiyor