Deletedmom190 Kızlar günaydın. Son bir haftadır çocuğuma uyku eğitimi veriyorum. kızım 2,5 aylık bu arada. Normalde 3 saatte bir emen bir çocuk ama dün gece saat 10 uyuttum ve gece 2 buçuğa kadar uyanmadı ben de içime sinmediği için kendim Uyandırdım yani toplamda 4 buçuk saat uyumuş oldu acaba uyandır masamıydım diye düşündüm yani Yanlış mı yaptım acaba uyuyan çocuğu uyandırıp emzirip altını değiştirip tekrar uyuttum çünkü. Uyku eğitimi 3 saat de 1 olarak ayarladım çünkü gündüz ve akşam olmak üzere. Yani bir daha öyle uyursa acaba uyandır mıyım mı ?
DemirAilesi Deletedmom190 gece acıksa zaten o kendisi uyanır ama siz o uyurken emzirin uyandırmayın. aynı durumda kendinizi düşünün uyuyorsunuz cok güzel biri gelip sizi uyandırıyor ne kadar rahatsız olursunuz o yüzden çocuğu da o şekilde yapmamalısınız bence
Baris1 2.5 aylik bebege uyku egitimi veremezsinizki, vermeyinde ya daha yenidogan sayilir. Kucak ister, anasinin sicakligini ister,meme ister.
Deletedmom190 Baris1 Niye veremeyeyim. Gayet verilir. Uyku egitiminden kastım belirli saatlerde kendi kendine uyumasi. 1 haftadir da başardım çok şükür . Zaten emziriyorum uyanikken surekli onunlayim
Baris1 Bu arada 2.5 aylik.bebek gece 4 yada 5 saat kesintisiz uyuyabilir. Ama gunduz en fazla 2 saat uyut fazlasi gece uykusundan calar.
Deletedmom190 Serenaybebek Evet uyanirda. Her gun 3 saatte bir emen cocuk 4.30 saat emmeyince dedim bir bakayim 😁
Baris1 Deletedmom190 ya saatte sıkınti yok tabi saatleri duzenli uyuyan bebekler daha huzurlu oluyor. Ben yanlis anladim su aglatmali uyku egitimleri varya onlar icin en az 5 aylik olmasi gerekiyor bebeklerin 2.5 aylik diyince cok kucuk diye. Ki ben tamamen karsiyim uyku egitimine orasi ayri.
Deletedmom190 Baris1 Ayy asla aglatarak uyutmammm. Ben o egitime karsiyim valla. Dogdugu gunden beri gik dedirtmedim cocuk aglamayi bilmiyor 😂😂
ertugrulbey19 3.ayından sonra kendi kendine uyuma diye birşey kalmiyor zaten malesef ben de 3 3bucuk ayına kadar her gün ayni saatte beşiğine yatirirdim kendi kendine uyurdu şimdi 6 aylik kendi kendine uyuma diye birşey kalmadi 😏
DemirAilesi ertugrulbey19 uykusu geldiğini belli edermiş çocuklar onları kaçırmamak gerekirmiş kaçırdığınız zaman uyuması çok zor olurmuş mesela bende gözlerini ovmaya başladığı an anlıyorum ki uykusu gelmiş o zaman yankucağımda uyutuyorum yada yatağa yatırıp yanına uzanıyorum yada elini tutuyorum poposunu pış pışlıyorum gibi şeyler hani uyksunun geldiğini anladınız ama biraz daha dursun yorulsun dememeniz gerekiyormuş uykusu gelen cocuk hemen uyutulmazsa bekletirlerse huzursuz olduğu için daha cok zor uyurmuş
ertugrulbey19 DemirAilesi bu dediklerinizin hepsini biliyorum çok da kitap okudum bu konuyla ilgili ama 4.ay atağı diye birşey var çok zor geçiyor o dönemde uygu regresyonu yaşanıyor o zamana gelince anlarsınız zaten ne demek istediğimi 😊
1menekse DemirAilesi ama uyandırmadan emzirdigimizde altını değiştirmemiş oluyoruz o zaman uzun süre aynı bezle kaliyor
ertugrulbey19 DemirAilesi Uykuya dalmasi cok zor oluyor normalde kendi kendine uyuyan bebegimi saatlerce uyutamayip son çare kanguruda uyuttum 🤦🏻
ertugrulbey19 Deletedmom190 Yaa 🤭 Ama geçiyor tabiki her dönem ayrı güzel. Benim oğlumun bi uyku düzeni vardi o düzeni hiç bozulmadi ama sadece uykuya dalmasi cok zorlaştı yani düzeniniz bozulmuyor yinede merak etmeyin 😊
pilavustutavuk Çok düzeni değişir daha annesi. İlk 3 ay nasıl uyuduğu çokta önemli değil der uyku danışmanlari..4.cu ay çok önemli ve çok zor bir ay :/
Deletedmom190 pilavustutavuk Anladım. Ama ben yinede bir duzen oturtmak istiyorum. Cunku bir dakkasi bir dakkasini tutmuyordu. Bir gun parca parca 6 7 saat uyuyorsa bir gun 2 3 saat. Ama ş 1 haftadir cok guzel gidiyor şükür. Bozulursada tekrar yapcaz 🤷♀️🤷♀️🤷♀️
DemirAilesi 1menekse ben yatırırken takıyom bezi sonra kontrol ediyprum gece emzirmeye kalktıgımda dolu ise değişiyorum değilse kalıyor ki aşma diyolar bana dursun bileu olmaz diyorlar