Zeyzeyyyyy 6 gün önce hastaneye gittim özel hastaneye mecburiyetten ve bi kaç gündürde boğazım gıcıklandı hafif hafif bugünde çok az nefesim daralıyor 2 bucuk aylık bebeğimde var covid mi geçiriyorum nasıl anlıcam ben!!! Hastaneyede gidemem virüsüm yoksada virüs bulaşır bebeğim var çok korkuyorum yaklaşırken emzirirken6 gündürde evden çıkmıyorum hiç ve kolonyasız maskesizde çıkmamıştım en sonda
Cansubasak Zeyzeyyyyy 112 yi ara onlar eve gelip test yapıyorlar bebeğindende test sonucu çıkana kadar biraz uzak dur maske tak mesela öpme koklama inş yoktur öyle bir durum
GirayinAslisi Zeyzeyyyyy ara bilgilendir gerek duyulursa alırlar zaten onun dışında kendini karantinaya al 14 gün. Bebeğini maskesiz emzirme ellerini emzirme den önce sonra yıka ama maskeyi kesin takip emzir canım insalalh bisey yokturdur
Zeyzeyyyyy Cansubasak inşallah yoktur evet yok kimseyi çağırmak istemiyprum belkide korkudan kuruntumdur 😭
Dgndrmz Cansubasak evde test yaptıklarına emin misin canım ambulans geliyo şu belirti var mı bu belirti var mı diye soruyolar tamamını karsılıyosa hastaneye götürüyolar tamamı yoksa kendınızı kontrol edin karantinaya alın vs diyolar
Cansubasak Zeyzeyyyyy kuruntu da olabilir ama bilemezsin sen bence çağır ve testini yaptır kocana bulaşır o çalışıyorsa etrafındakileri sizin yüzünüzden bir çok kişi zor durumlar yaşayıp üzülebilir sadece kendinizin açısından bakmayın olaya
Zeyzeyyyyy Cansubasak doğru söylüyorsunuz ben bir yere çıkmıyorum eşimde şu sıra gitmiyor ama tek bende var bu belirtiler 😔
Cansubasak Dgndrmz emin değilim canım yapıyorlar diye duydum şu hızlı kitlerle ama ellerinde kit yoksa mecbur hastahane
Kybele Mecburiyetten bi kez gitmişsin ama asıl şimdi mecbursun gitmeye. Tedbirini alıp test yaptır, başkalarının da günahına girme eğer varsa erkenden tedavini alırsın evinde. İlerlerse hastaneye yatıp bebeğinden ayrılırsın allah korusun
Zeyzeyyyyy GirayinAslisi öyle yapıyım ambulans geliceğini sanmıyorum durumumu anlatsam öksürük falan bişi olmağı için 🤦🏻♀️
Dgndrmz Cansubasak valla canım üst kat komşumuz aynı zamanda kuzenimin kocası işyerinde bikaç kişide çıkınca test yapmıs ilkinde negatif ikincisinde pozitif çıkmış ambulansla geldiler 2 tane cocuğu karısı baldızı var iç içeler çocuklar falan neyse kocasında çıkınca bizede test yapın sonucta aynı evdeyız çocuklar var çalışan insanlarız onlarada bilgi vermek gerek onlarda tedbir almalılar falan demişler ateşlerini bile ölçmemişler bi sıkıntınız var mı demişler yok demişler teste gerek yok zaten test öyle kolay değil test için hastaneye gelmeniz gerekiyo test kan alma tomografi falan öekiyoruz kesin sonuc için demişler evde kendinizi karantinaya alın işe gitmeyin demişler saçmalığın bu kadarı 🤷♀️ Sonucta evliler bi münasebetleri olur bulaşmama durumu %0 yani bu sebeple söyledim
Cansubasak Zeyzeyyyyy yani kendinizi karantinaya alıp bekleyen bir kaç gün daha ne diyebilirim inş bu süreçte hastalık yoktur eşinize çocuğunuza bulaşmaz siz test yaptırmak istemediğiniz sürece inş maşallaha kalır işiniz ama tekrar söylüyorum gidin toplamda yarım saatinizi almaz test yaptırmak
Cansubasak Dgndrmz doğrudur canım sadece o zman hastaneye götürmeye geliyorlar yani keşke test yapsalar insanlarda evinden çıkmasa karantinaya hemen başlasalar
Zeyzeyyyyy Cansubasak bekliyorum evde bakalım 😔 takip ediyorum kendimi bebeğimden endişeleniyorum ben dikkat etsemde
Seden Belirtiler 6 günde çıkmıyor ki 10-14 gün sonra çıkıyor belki sizinki kısa süreli biseydi koku ve tat kaybı olursa korkun ama en kesin belirtisi bu çünkü. Daha sonra nefes darlığı yapiyor. Atesinizide gözlemleyin
Zeyzeyyyyy Seden ateşimde yok hani herşeyi takip ediyorum ishallik falan oluyormuş onlarda yok ama hafif daralıyorum
Deletedmom318 Seden Belirtiler 4.gün sonunda başlıyor. Benim eşim covidle ilgili birimde çalışıyor oradan biliyorum 😊 10-14 gün denilen süre karantina dönemi. 4.günde mesela birinin testi pozitif çıktı. Tomografi çekiliyor tomografiye göre ilaç başlanıyor. Yakalanan arkadaşım ile eşide ilacıyla beraber 6.günde iyileşmişti. Ama yine 14.gununuz dolana dek evde kalın dendi
Dgndrmz Cansubasak aynen canım o geldiklerinde sadece aileyi bilgilendirmek için gelmişlerdi yatak ayarladılar akşamına aldılar. Ama dediğiniz gibi o an yapılsa test gerekli görülürse tekrar hastaneye gidilip yapılabilir yani
Seden Deletedmom318 benim arkadaşımda biraz daha geç belirdi o zaman bünyeye göre mi değişiyor ki ? Eklem ağrısı ve koku kaybı olarak başlamış sonra ciğerleri tikamis ama o da 6 yada 7 günde çıktı hastaneden
Deletedmom318 Zeyzeyyyyy Aslında belirtilerin hepsi olacak diye birşey yok. Belirti vermeden de covid 19 olabiliyor ne yazık ki. Arkadaşımın eşi yakalandı ilk kargocuydu. O sırada birine kargo verip temas etmiş grip gibi belirtileri başlamıştı. Arkadaşımda ise hiç belirti yoktu 3 yaşında ki çocuklarına da bulaştı. Onda da 39 derece ateşe gelip çocuk bayılıp hastaneye kalkınca covid olduğu çıktı başka belirtisi yoktu