Zeynepyagmur 20 haftalıkken erken doğum riskim vardı.Serklaj atıldı ve evet temmuzdan kasıma kadar en güzel göbiş zamanlarımda evde yattım.Tuvalet banyo kalktım.Hastaneye giderken bile yüreğim hop hop gittim.Yani gelmesi için çok bekledim sabrettim her anne gibi.
Normal doğum istedim, 3 gün suni sancı çektim.8 cm açılma ile çatala çıktım ama oğlum elleri öndeymiş inemedi ve sezeryana girmek zorunda kaldım.Hastanede doğum öncesi sonrası toplam 6 gece geçti.
Lohusa depresyonu yaşadım,yer yer kendimden her şeyden nefret ettim.20. Gün annem döndü o zaman başladı.Öncesinde de vardı da ben anlamamışım.Arkadaşım farketti.En son ölen halamı görmeye varmıştı durumum.Yeni atlatıyorum gibi.
Bebeğim kolik,46 günlük.Şuan saat sabahın 5i. Ve ben dün sabah 4 ten beri aralıklarla 2 saat kadar uyumuşum.
Yan komşum çocuk sahibi olmak için nerdeyse pasifik okyanusu tersten yüzecek.Bir kaç şey daha öğrendikten sonra, itiraf ediyorum.Kendimi tokatladığım bir gün oldu.
10na kadar saydım.
Şimdi oğlum ağlasa da, kocama kayınvalideme anneme balkondaki kuşa yerdeki böceğe kim ne derse desin ne olursa olsun, takmıyorum.He diyip geçiyorum, kendi bildiğimi okuyorum.Üzmüyorum kendimi.He bazen laftan anlaşılmadığı oluyor,alıyorum kucağıma diğer yüzümü gösteriyorum 🤭
.Bana ne 🤷🏻♀️
Benim 1 önceliğim var.O da bebeğim.Bebeğimin iyi olması için benim de iyi olmam lazım.💪
Artık ağlarken kendimi salona hapsetmiyorum.Kucağıma alıyorum veya sling ile göğsüme koyuyorum,nasılsa ağlıyor bir şekilde sakinleştirmeliyim yavrumu.Mutfağa gidiyoz kendime bi çay koyuyorum papatyadır rezenedir.Bol bol konuşuyorum.Çok kötü olduğumuzda alıyorum kucağıma hazırlıyorum eşyaları, soyunup duşa giriyoruz.
Her gün ama 15dk ama 1 saat,bazen yatağı bile toplamadan kucağıma alıyorum (sling veya kanguru cidden kurtarıcıdır) çıkıyoruz yürüyüşe.Dönüşte markete uğruyorum, bir çikolata sakız alıyorum.
Her gün oğlumun fotoğraflarını çekiyorum.Şuan uyudu gibi, bi yandan ayna ve cımbız modundayım.Yeter kendimi saldığım demi
Kendimi atmayı düşündüğüm günler geçti.Geçiyormuş.Benim hızla geldi hızla geçti o çok karanlık günler.Dilerim hiç bir lohusa yaşamasın.Gülerek hatırladığı günleri olsun.Hep 40-60 günlük kalmayacaklar.