Koalina Kızlar kızımda süt alerjisi var diyet yapıyorum çok dikkat ediyorum diyetime ama yüzünde yanak kısımlarında kızarıklık var tahriş olmuş. Bide göğüs kısımlarının çevresinde kızarıklık var küçük küçük bunu yaşayan var mi? Doktora gitmem gerekir mi ?
Haticemree Koalina bnmde bebegmn yanaklari pürüzlü sert isilik gibi degl ama elinizi surdgnzde tahris olmuş gibi tahta ya elinizi süryomssnz gibi oldu sut alerjisi fln mı acaba belirtisi nelerdir
Kuzuannesi Koalina kuruyemis yiyorswn okabikir. Elma artmur cilek olabilir. Tavuk ve yumurta olabilir. Dana eti okabikir. Gkuten olabilir. Aleeji sadece sute ve urunlerinden olmazz
Koalina Haticemree evet kızarık ve pürüzlü maalesef kakasında kan görmüştük tarihliler yapıldı alerji çıktı. 15 gün önce falan da rota aşısı olduk o tetiklicek diye korkuyorum 😞
Haticemree Koalina bzm öyle belirti yok yuzudeki kizarik degl ama sert ve pürüzlü 3 aylk olcak alerji olsa smdiye kendni gostermiş olması gerekmiyomuydu ki bilemedm bende asıya gttgmzde sorucam
Koalina Kuzuannesi süt ve süt ürünleri yumurta tereyağı bunları yememem gerektiğini söyledi doktorum.
HungryWolf Rota tetiklemisti bizimkini maalesef. Biraz gozlemleyin yedikleriniz arasinda kuruyemis yapabilir veya dana eti.
Koalina HungryWolf nasıl tetikledi ne oldu mesela nasıl belirti verdi ? Rota aşısını 24 Nisa’nda yaptırmıştım eğer tetiklerse ikinci dozu yapmayız dedi doktorumuz. Si yaptırdınız mı
Koalina Kuzuannesi Soktor o zaman neden söylemedi bunları yememem gerektiğini 😭 başka neler yapar bildiğiniz
HungryWolf Koalina ya tam daha alerji teshisi konulmamisti iste yaptirmistik rotayi sonrasi huzursuzlugu artti aglamalari gazi kakasi hepsi cok kotu olmustu. Tabiki yaptirmadik 2ci dozu. Sonra diyetle yavasladi belirtiler cok sukur.
HungryWolf Koalina biz suan atlattik cok sukur. Diyetimde sut ve urunleri vardi ama dana eti yiyebiliyordum yumurtada yiyordum. Sadece yasak olanlar iste sut yogurt tereyag peynir peynir alti suyu hazir gidalarda oluyor vs.. geri kalan herseyi yedim.
Zeynep_46 Koalina bütün uzmanlar alerjik bebeklerde rota aşısının çok tehlikeli olduğunu söylüyor yakın çevremden birisi yaptırdı kanlı kaka bir iki hafta hastanede kaldılar çok zor günler atlattılar
Koalina Zeynep_46 çok şükür o gün doktorumla görüştüm aşınım etkisi geçti dedi biz yaptıralı baya oldu elhamdulillah bir etki etmedi 🤲🏻 Doktorumla görüşerek yaptırdım