EsilAyse Kızlar geçen ay adet imin 3 günü sprial taktırdım özele sprial dan sonra ilk adetimi 10 gün sonra olacağım , dün gece 10 yasındakı yigenim belime bastı ve bastıktan sonra cok az leke geldi sprial kaymış olabilir mi ?
Hsrtm EsilAyse bende sipral taktım ebe ara lekelenmelerin olur normal demişti senin hormonlumu yoksa normal mi
EsilAyse yasemnugr06 cok korktum normal mi , anormal mi diye ilk taktırısım Çin fazla bilgim de Yok en iyisi doktora gözükmek 🙏🏻
kyrm Hsrtm sizinki nasıl hormonlumu ben normal spral taktırdım ama 2ay kanamadan perısan oldum sımdı hormonlu taktırmak istıyorum yıne aynı olur dıye korkuyorum
Ayseyllmaz EsilAyse 10 yıl koruma olanlar bakırlı mi oluyor ya bende taktirdim 1 hafta once doktor 10 yıl korur dedi ama ben soramadım hormonlu mu bakırlı mi diye ? Devlet hastanesinde taktirdim sizce spiralin çeşiti ne olabilir bahsettiğim 🤧
yasemnugr06 EsilAyse bilemezsin sakın riske atma ben kaydığını anlamadım Bile hamile kaldım dikkat er ultrason ile baktırmadan korunmayı kesme
Hsrtm kyrm benim. Hormonlu bnm sıkıntılıydı rahim duvarında kalınlaşma vardı bi türlü kanamam durmuyordu artık doktorum hormonlu sipral takalım hem korur hemde kanamanı keser dedi taktıktan iki gün sonra kesti ama hafif hafif hergün var işte doktorum Ara ara kanamalar normal düzene girene kadar demişti kontrol günümü bekliyorum bakalım sen taktıktan sonra kanaman olmulmuydu yoksa
kyrm Hsrtm tabıkı 2ay boyuna inankı her gun kanamam vardı hergun en fazla 2gun duruyodu tekrar bende cıkarttırdım sımdı bıle dewamlı kanamam war 1hafta duruyo 10gun kanamam oluyor 1hafta duruyor 10gun oluyor öyle sıkıldım öyle yoruldum kı artık gercekten dayanamıyorum şuan kontrol hapı içiyorum hasta olmayayım kanamam olmasında oruclarıma borc eklenmesın dıye nasıl yapıcam nasıl kurtulucam hıc bılmıyorum
Hsrtm Hormonlu siprali çok öneriyorlar araştırdım baya zaten taktıktan sonra hem günü azalıyormuş adetin hemde miktarı benim kanamamı kesti ara lekelenmem var ama gittikçe azalıyor sanki bakalım
Hsrtm kyrm canım bnce sen hormonlu tak sende bnm gibi kanamadan bıkmışsın bunu taktım rahat ettim bugün çok şükür hiç olmadı diye bilirim çok zor çeken bilir
kyrm Hsrtm öyle vallahı benım cıldım cok hassas artık afedersın her yerım yara tutuyor pedlerden onun azabı ayrı e gunluk yasantın etkılenıyor o ayrı eşinle ilişkin etkılenıyor o ayrı sureklı olsun dıye tutturan bır esım yok ama artık o bıle bıktım dıyor 😔 şu vırus cıkmasaydı taa subat ayında taktıracaktım sute gecmeyen kontrol hapı varya cezeratta mı neydı ondan yazdı doktorum 4-5ay dewamlı kullan duzene sokar dedı 6 ay içtim onu içtiğim halde bıle oldu buda kar etmezse ben napıcam o kadar parada çöp olacak ve bende şu problemın war ondan da oluyo demedı kımse kac kez bakıldım kucuk bı hormon dengesızlıgı var önemlı degıl kontrol hapıyla duzelır dedıler sonuc hep aynı
Hsrtm kyrm başka doktora gittin mi bi hormon. Bu kadar boza birlirmiki kanamayı benim hani rahim duvarı kalınlaşmasındn kaynaklanan kürtaj dediler ama kesin sonuç değil kabul etmedim bakalım artık korkmuyo değilim yaş olarak bu kadar erken beklenilen bi hastalık değil seninde umarım geçer. Kurtulursun dediğin gibi eşimle artık sıkıntıya girmeye başladım umarım tez vakitte geçerde kurtuluruz