TalentedMom Merhaba anneler ; Menenjit Aşısı için ücretli ve özel olduğunu duydum.Doğru mu ?Yaptıran var mı?Varsa ücreti ne kadar?
Deletedmom388 TalentedMom Evet özel.Ben ilk dozu yaptırdım 300tl den fazlaydı sanırım yalan olmasın net fiyatını bilmiyorum
Deletedmom318 TalentedMom Nimenrix tek doz 280₺ Bexero tek doz 450₺ Ben yaptırdım nimenrix yaşından sonra tek doz oldu. Bexero 3 doz oldu
calikusuu TalentedMom Kızıma 12 ve 14 aylarda Bexora yaptırdık . Bir dozu 450 lira. 2 yaşında bir doz daha vurulacak .
Fatma_FLZ TalentedMom 400kusurdu eşim almış eczaneden baxseronun ilk dozunu yaptırdık 3.ayımızda daha yeni Baxsero 3. 5. 13. aylarda Nimerix 7. 13. aylarda doktorumuz planladı
Eda2808 TalentedMom bana öyle bşy demediler cuma günü 4.ay aşılarını Vurulduk 5li karma Ve pnömokok aşısını yaptırdık
Deletedmom318 TalentedMom Menenjitin 2 çeşidi var. Bexero olan b grubu nimenrix olan a grubu aşı. İkiside önemli aşılar. Menenjit a grubu aşısı a,c,w,y virüslerini içerir. B grubu olanda b virüsünü içerir.
Deletedmom318 TalentedMom İki aşıda önemli. İkiside farklı virüslerden koruyor. İkiside yaptırılmalı bence
Deletedmom318 TalentedMom Yaşından sonra yaptırırsanız nimenrix tek doz olur bexero 2 doz. 0-6 aylıkken bexero 4 doz oluyor. Bize doktorumuz aşı takvimini kendisi yaptı 6-12 ay arası 3 doz oluyor ilk dozumuz 11.ayda ikincisi 13.ayda pekiştirme dozu 18. Ayda yapıldı. Nimenrixi de yaşından sonra tek doz önermişti
bianneeee Deletedmom318 bizim doktorumuz biraz bekleyelim doz sayısını minimuma indirelim bir doz bile çok pahalı dedi dışarı çıkılmıyor 6. Aydan sonra başlarız dedi bakalım 5. Ayın içindeyiz
Deletedmom318 TalentedMom Tabi oluyor 😊 doktorunuz ile konuşun size uygun bir aşı takvimi çıkartacaktır
Eda2808 TalentedMom blmyrm TM olarak menenjit olsa da ücretli dediniz ya ondan dedim ben ödemedm yani
Deletedmom318 bianneeee Bizde aşıların olmadığı dönemlere denk getirmek istemiştik doktorumuzda 6.aydan sonra önerdi. Bexero biraz ağır bir aşı ateş yapabiliyor o yüzden aşı olmayan dönemlere denk getirdik. Bir tek 18. Ayda aşı ile çakıştı onda da ateş vs yapmadı
bianneeee Deletedmom318 4. Ay asimiz var Çarşamba rota ikinci dozda yaptıracağım sizde yan etki oldu mu 2. Ay asilarinda 38 i geçmemişti ateşi ama 4. Ay aşısı korkutuyor neyle karsilasacagim acaba stres oldum bir de geçen gün banyo yaptırırken kolunda asi izi vardı yeni oluşmuş kızarmış sizde nasıl olmuştu uzerinden nerdeyse iki ay geçti ama yeni kızarıp şişmiş yavrumun kolu