Melikegulbas Kızlar ek gıdaya ne ile başladınız meyve mi sebzemi ve nezamn başladınız tam olarak bilgi verir isiniz??
Zk95 Melikegulbas 4 ay 21 günlüğüz doktor tavsiyesiyle bu gün yoğurt tadımına başladık. Ama doktorumuz küçük olduğu için 1 er hafta tattır sonra başka besine geç dedi öyle yapcaz bakalım
GramPozitifBakteri Melikegulbas 5 buçuk aylıkken yoğurt tattırarak başladım 3 gün kuralıyla sonra sebze sonra meyveleri denedim
LiYaRzuU Melikegulbas beşbuçuk aylıkken yoğurtla başladım ben canım sonradan da patates kabak havuç püreleriyle devam ettim 6. aya kadar 6 aylıkkende yumurta sarısını ekledim tarhanalar meyve püreleri derken alıştrdm herşeyi
Deletedmom277 Melikegulbas İlk yoğurtla başladım sonra sebze ( patates , havuç , kabak , brokoli kapya biber) sonra meyve
Minaninannesii Melikegulbas yoğurtla sonra havuç verdim şimdi de balkabağı verdim yarın patatesle 3 gün yapicam böyle böyle gidiyoruz bakalım
Merve0655 İlk yoğurt verdiğimde çok gazlanmıştı çocuk uyuyamadı gece. Doktor 1 ay falan verme dedi. Balkabağı, patates, havuç, soğan, sarımsak, pirinç, irmik 3 gün kuralıyla verdim. Sonra çorba yapmaya başladım. Elma, muz, yumurta sarısını daha sonra verdim
Minaninannesii Merve0655 soğan ve sarımsağı nasıl verdiniz ayrı olarak mi yoksa verdiğiniz pürenin içine mi koydunuz
Merve0655 Minaninannesii içine kattım. Mesela patates ve havucu denemişsem daha önce bir de soğan katarak çorba yapıp içirdim
Minaninannesii Merve0655 bu çorbayı 3 gün boyunca mi verdiniz 1 cay kaşığı 1 tatlı kaşığı 1 yemek kaşığı olarak bir de havucu denedim 3 gün bitti 4mgun havuç +yeni bir şey mi denemeliyim yoksa sadece yeni bir şeyi mi denemeliyim
Merve0655 Minaninannesii evet 3 gün boyunca içirdim. Miktar olarak 7.aya kadar pek almadı benim kızım. 2-3 Mama kaşığı anca. Ama doktor 6.Ayda 1 çay bardağı günlük ek gıda alabilir demişti
Minaninannesii Merve0655 bende patatesten sonra çorba yaparak gitmeyi düşünüyorum çünkü bu şekilde yemiyor belki çorbayı yer sürekli midesini bulandiriyor
Kuzuannesi Melikegulbas sebze ile baslaym almayabilir havuc patates gbi kabiz ihtimaline karsi biraz sulandirin yutmasi kokaylassin ve zeytinyag dokun icine. Zten 1 cay kasigi vericksiniz. Omcesinde su iciei 1 cay kasigibverin. Sonra yine su icirin. Armut elma flanda verebilirsniz snrasinda . 3 gun kurali ile
Melikegulbas Benim doktorum meyveyle başlarız demişti 4 ay 5 günlük oldu 5.5 aylıkken başlarız dedi öncr meyveyle başlarız dedi bendr sebzeyşe başlıyorlar diye biliyorm kararısz kaldım
Ayazgizem2019 Melikegulbas bende ayşe önerin bir yazısını okumuştum. Bebek meyve ile başlarsa onun tadı güzel ve tatlı geleceğinden sebzeyi sonrasında kabul etmeyebilirmiş. Bence sebze ile başlayın risk almayın sonra zorlanabilirsiniz
Merve0655 Ayazgizem2019 verdiğiniz her bir yiyeceği 3 gün ard arda veriyorsunuz. Araya başka yiyecek sokmadan. Alerjik bir durum olursa o yiyecekten olduğunu bilmiş oluyorsunuz. Doktorlar genelde böyle verilmesini tavsiye ediyor.
Melikegulbas Ayazgizem2019 Bende bu şekilde duydum ama doktorum meyve ile dedi baklım ozamn gelsşn tekrar konuşucam kendisiyle ve bu arada makarna vitma sayfasını ürünlerini kullanaan varmı
Cnskplnozk Melikegulbas 6. Ayına girdikten birkaç gün sonra başladım üç gün kuralıyla ilk yoğurt ondan sonra sebze sonrameyve o şekilde devam edicem