Anne olunca anlarsın" derdi Annem…
Öyleymiş…
Anne olunca anladım…
Gece gündüz demeden, uykusuz, yorgun, argın hiç tereddütsüz bakıp büyüttüğü bizler O’nu azıcık üzdüğümüzde canı nasıl yanarmış ya da herhangi birimizin canı yandığında nasıl içi parçalanırmış..
Anne oldum anladım..
Evlenmek istediğimde içi burkulurdu daha küçüksün biraz daha bekle derdi. Evlenmek zormuş, sorumlulukmuş, hasretmiş Anne’ye Baba’ya… O’nun gözünde hala bebek olduğum için kaldıramayacağımı düşünürmüş ondanmış korkusu…
Anne oldum anladım..
Anne olmak çok farklı birşeymiş. Hep söylerlerdi.. İnsan sonradan bukadar aşık olacağı bağlanacağı bildiği bir varlığa ilk doğduğunda nasılda korkuyla bakabiliyor. O’na bakamama korkusu, sorumluluk ya da birşey olur korkusu. Tüm bunlar bir nebze de olsa ilk doğduğunda bebeğini tam sevmeni engelliyor. En azından bu benim için öyleydi. Ama şimdi gözümü kapattığımda O’nun o güzel yüzü, gülüşü, minicik elleri, ayakları canlanıyor hayalimde. Yanımdayken bile özlüyorum kokusunu. Bir kere öpmek yetmiyor. Bir daha bir daha bir daha… Anne olmak çok farklıymış… İnsana birçok özellik katarmış. En başta güzelleşiyorsun bir kere. Tüm Anneler KRALİÇEDİR. Çünkü bir prens / prenses dünyaya getirirmiş. Uğraşsanız bütün hayatınız boyunca bir anne kadar güzel olabilirmisniz?
O’nun kadar güzel kokabilir misiniz?
Anne olmak olduğundan kat kat daha şefkatli olmakmış. Daha merhametli, daha duyarlı. Senin çocuğun olmadığı halde başkasının çocuğu için endişe taşır mısın? Üzülürsün sadece. Ama Anne olduğunda başka birinin çocuğuna birşey olduğunda için acır. O’nu anlamak terimi bu noktada gerçekten O’nu anlatmaktır. Kendini O’nun yerine koymaktır. Ya benim bebeğime de bir şey olursa’dır. Anne olmayı kelimelerle anlatamazsın mümkün değil. Sabaha kadar uyumayıp, sabah yine hiç eksiksiz sevebilmektir Anne olmak. O’nun için endişe taşımaktır. O’na bakarken ağlamaktır, mutlulukdan sevgiden, korkudan O’na gelecek zarardan.Tek bir göz yaşının içine saklıdır tüm bunlar. Anne olunca anlarsın" derdi Annem
Anne oldum anlıyorum..Ve annemi daha büyük bir aşkla, seviyorum.
Hiçbirşeyin değeri kaybedilmeden, yada ayrı kalınmadan bilinmiyormuş.