Huzur10 Hanımlar merhaba bebeğim 3,5 aylık uyku düzenlerimiz yok derin uyku uyuyamıyoruz. Uyuduğu zamanlar sanırım gaz samcısından uyanıyor ve çoğunlukla ağlayarak alıp hemen masaj yapıyorım ayaklarını bastırıyorum o zaman alttan gaz çıkarıyor rahatlıyor gene gelince ağlıyor. Denemediğim damla kalmadı artık bıraktım damlaları çünkü kullandığımda da aynı problemi yaşadım. Daha doğduğu gün emmeden ebe çok gazlı bi bebek her beslenmeden sonra gazını çıkar demişti evet öyle yapıyorım ama yinede bitmiyor gazı ne yapmam lazım çok acı çekiyor içini çeke çeke ağlıyor kıyamıyorum
busramerve Huzur10 benim bebeğim de 6 aydır aynı. Bu hafta süt alerjisi olduğunu öğrendim. Alerji belirtilerini kontrol edin derim.
hira5bugra- Huzur10 Bizde 2 aylığız benimki de çok gazlı benim uyguladığım ve faydasını gördüğüm yöntemleri söyleyim.. Gaz damlasın da hepsini kullandım nurse harveys den çok memnun kaldım tavsiye ederim. Acı elma yağı ile masaj yapıyorum onunda çok faydasını gördüm hemen çıkartıyor gazını birde biraz periyavşan ve kuru naneyi kaynatıyorum kahve fincanı kadar 2-3 çay kaşığı veriyorum..
Snurdemir Huzur10 ne mukus ne kan hiçbi şey yok bizde. Yediklerimede çok dikkat ederim genede bitmedi alerjisi mi var acaba diyorum 2-3 haftadır vucudunda kızarıklıklar var bu olaylardan dolayı hastaneyede gidemiyoruz
Yavyumbebegim Benim bebeğim 4 aylık çok gaz çektik şimdi az az var ilk 3 ay kadar değil bizim içinde çok gazlı dediler ilk zamanlar o kadar ağlıyodu ki bu çocuk hasta diyip hastaneye götürüyoduk. Ben hep göğsümde yatırdım sonra yüz üstü yatağa yatırmaya başladım. Yüz üstü yatınca Gazı gelmiyor yani doktorların dediği de bu uyuyabiliyor o zaman🙏🏻 İnternetten anne çayı sipariş verin muskatlı olandan deneyin bi ben hala içiyorum. Geçiyor az sabır biz anneler için🙏🏻
Huzur10 Yavyumbebegim ya iyi geliyormu söyleyeyim hemen 😔evet çok iyi anlıyorum şusn o durumdayım gitsem mi diyorum acı acı ağlıyor yine elimden bişeyde gelmiyor 😔 inşAllah bizimde geçer ya bebişlere uğramasın bu gaz
Huzur10 busramerve canım şüphelenip götürdüm doktora değil dedi yani başlarda mukuslu kakamız vardı ama hafifti kusması vardo hala var o reflüden sanırım oma gaviscon kullandım işe yaramadı şimdi az ve sık besle eye çalışıyorum 4 aya kdar normal dedi onada süt alerjisi belirtilerinden sadeve kusma var deride döküntü egzama vs yok 🤷🏾♀️
busramerve Huzur10 bizde de deride bir belirti yok. Bağırsak tepkili alerji olabiliyor. Benim oğlumda 4 aya kadar mukuslu kaka ve kusma vardı. Sonra mukus ve Kusma geçti, kabızlık başladı. Gaz da hiç bitmedi. Kusma da bu ara ek gıdayla tekrar başladı.
busramerve Huzur10 bir de eğer alerji yoksa ben kimyon çayı veriyorum doğduğundan beri iki çay kaşığı, iyi geliyordu başlarda.
Huzur10 hira5bugra- nurse harweys hiç yaramadı bize 😔 acı elma yağını bende yapıyorum ama yok diğerini duymamıştım teşekkür ederim canım
Huzur10 busramerve Geçmiş olsun canım sizede peki alerji olduğunu nasıl anladınız. Bizde mukus azdı ilk aylarda Biraz vardı şimdi yok diyebilirim ama kusma var yani hala ama peynir gibi
GlshAliAsaf busramerve bişi sorcam oğlum 4 aylık derisinde kahverengi lekelenmeler gördüm bacağında egzama oluştu ve çok gazlı süt alerjisi olma ihtimali mi var ??😞
alibeyannesi Yediklerinle alakali olabilir mi canim cnku bende yasadim 2 3gun . Yemeklerin gazlı şeylerdi oyuzden yemek sonrası emzirme öncesi kimyon kaynatıyorum suda onu içiyorum emzirdikten hemen sonrada bebeğim gaz ilacını veriyorum. Daha hafif atlatyr
Huzur10 alibeyannesi canım dikkat ediyorum aslında ama ne yersem yapıyor galiba bende anlamadım yani bakliyatlardan gaz yapan yeşilliklerden yemiyorum
Ozge22 Huzur10 bizde de aynı problem var maalesef maflor kullanmaya başladık 3.gün bugün bize iyi geldi çok şükür güzel bir yöntem değil yine yapmak size kalmış biz battaniye de sallıyoruz kriz anında iyi geliyor ağlamasın diye insan herşeyi yapıyor
busramerve Huzur10 bir çay kaşığı kadar toz ya da taze kimyonu bir çay bardağı suda kaynatıyorum onu süzüp suyundan veriyorum canım ama doktoruna danış bazıları verme diyor. Ama verdikleri gaz damlalarında da kimyon yağı vs var ben o yüzden veriyorum 2 aylıktan beri.
hira5bugra- Huzur10 diğerini bende arkadaş tavsiyesi üzerine öğrenmiş oldum sancısını filan alıyor çok fazla araştırma yapmıştım ne iyi gelir diye
busramerve Guni92_ hiç bitmeyen gaz, ilk 4 ay mukuslu kaka, her bezde az da olsa kaka, huzursuzluk, ilk 4 ay ciltte kızarıklık sonradan geçti bu belirti sadece kulak arkası kızarıyor hafif, kabızlık. Bu belirtiler vardı bizde.
Huzur10 Ozge22 çok iyi anlıyorım çünkü insan ne olursa yapası geliyor artık bende gezerek emziriyorum ağlamasın diye kucağımda pışpışlıyorum o zaman biraz avunur gibi
Guni92_ busramerve benimkindede her bez de mukuslu kaka oluyor ama kızarık felan suanlık yok anlayamıyorum alerji varmı yokmu. Süt diyeti yaptığımda da mukuslu kaka oluyordu yine 🤦🏻♀️