Birkizbirerkekannesi Süt alerjisi. Dün verdim bugün sabaha da verdim. ıhlamur ile püre gibi yapıyorum.. herhangi bir tepki görmedim.. akşamları zaten huysuz gazı var uyurken hep ağlar (ortez olduğu için ayağında sanırım.gazi çıkartmıyor)) yarın da bisküvi vereceğim. Peki ya sonra ?? Fırınlanmış süt ürünü, sonra direk yoğurt mu vermeliuim?? 6 aylık bu arada.
Derin_23 Birkizbirerkekannesi yoğurt yedir canım ve ben çorba yaptım iki gündür kabak çekirdeği domates suda pişir azıcık zeytin yağı koy iyice yumuşasın sevdi onu da tavsiye ederim
Birkizbirerkekannesi Derin_23 bebe bisküvisi dedi arkadaş burda. İlk fırınlanmış verilirmis. Normal de hipp alacaktım ama dün aradım.okadar bulamadım bende bu seferlik cici bebe aldım.mecbur :(
Derin_23 Birkizbirerkekannesi bende cici bebe verdim annemde öyle yaparmış kızım zaten cok yemek yemeyi sevmiyo ama cici bebeyi sevdi yedi
Linva 6 aylık ken bize hemşiremiz belirli sebzeleri zeytinyağ ile pisirip yarı yarıya sulandirip vermemizi söyledi. Kabak, patates,havuç. Onun dışında ev yoğurdu verebilirsin. Elma armut şeftali verebilirsin demişti. Cici bebe için şuan erken bence.
Birkizbirerkekannesi Linva hayır süt alerjisinin geçip geçmediğini anlamak için test ediyorum ben. Yoksa bende vermek istemezdim
asafnannesi Linva pardon görünce sormak istedim bu konudan cok müzdaribimde havucu haslayıp sonra zeytinyağıyla pişirip su mu koydunuz anlatır mısınız ben haslayıp ezip veriyorum yemiyo böyle yer mi acaba
Linva Ek gıdaya yoğurt la başka istersen. Meyvelerden önce ver sebzeleri de. Meyveler daha tatlı olduğu için sebzeleri yemeyebiliyorlar.
Birkizbirerkekannesi Derin_23 bizimki de sevdi. Ama ben içinde süt olduğ için deneme yapıyorum alerjisi geçmiş mi diye. Yarın da vereikyen sonra ne vereceğim direk yoğurt mu onu bilmek istiyorum açıkçası
Linva asafnannesi havucu ya haşla ya da buharda pişir. Yumuşayınca biraz zeytinyağı ile ezip birazda sulandirip verdim ben.
asafnannesi Derin_23 hiç bişey yemiyo herseyi geri çıkartıyo yoğurdu bile ve hep yoğurt yedikten sonra kusuyo ne yapmalıyım bilmiyorum 🤦♀️
Derin_23 Birkizbirerkekannesi evet canım direk yoğurt ver ben yoğurdu azıcık da sulandırıyorum öyle yedirdim
Derin_23 asafnannesi yemeyen çocuk o kadar zor ki 6 aydın yaşıyorum zorla 6 ay emzirdim mama zorla yedi ama yedirmeye devam et yoksa alışıyo açlığı bilmiyormuş
slbelbelinay Bizimde süt alerjiniz var dr danıştım ilk önce fırınlamış süt ürünü 3 gün sonra içinde süt bulunan kek az az kademe kademe ver demişti sonra az az ilk burçay kaşığı yoğurt diğer günler attırarak ver dem8sti bu arada pus8k vücudunda kızarıklık döküntü olursa kes
Birkizbirerkekannesi slbelbelinay şimdi ben bisküvi verdim.. pişik bizim var geçmedi. Şimdi krem kullanıyoruz.. birde bizim şikayetiniz sivrisinek ısırığı gibi oluyordu sonra hemen geçiyor..
asafnannesi Derin_23 benim de emiyo sadece sütüm de yetiyo bes bucuk aylık ama bir kilo zayıflamıs cok üzüldüm zayıfladığını görünce tadım yaptırıyodum yavas yavas alıssın diye ama yemiyo sonra alısır mı bilmiyorum su bile içmiyo uğrasıyorum